/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

22 Aralık 2015 Salı

30 Yengeç Bacağı İkram Etsem ?

Yengeç Bacağı Tarifi

Denizden babam çıksa yerim diyenlerden değilimdir ama geçenlerde market raflarında yengeç bacağı gördüğümde merak etmedim desem yalan olur. Hazırlanmış, soslanmış ve dondurulmuş hazır yengeç bacaklarını önce balık kroket sandım. Sonra ambalajın üzerini okuyunca yengeç bacağı olduğunu anladım.

Yengeç Bacağı
Bacakları çıtır pane harcına bulamışlar. Yemeğe hazır hale gelmesi için gerekli olan tek şey ise kızartmak. 180 dereceye ısıttığım fritözde yaklaşık 5 dakika yengeç bacaklarını kızarttım. Yanına en yakışacaklardan biri olduğunu düşündüğüm patates kızartmasını da ihmal etmedim.

Dondurulmuş Yengeç Bacağı

Yengeç Bacağı Tarifi
Yengeç bacağının daha da lezzetlenmesi için yanına bir sos gerekiyordu. Yarım bardak süzme yoğurtun içine 1 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı süt, tuz, nane, pul biber ekleyip, güzelce karıştırdım. Bu sosu birçok kızartmanın yanına çok yakıştırıyorum. Cips ile birlikte dip sos olarak da şahane oluyor.

Dipsos tarifi
Gelelim tadına. Hafif tatlımsı balık eti tadında... Gerçekten lezzetli. Bacağın kemik kısmından sap gibi tutup yiyorsunuz, içi kılçıklı değil, sadece tuttuğunuz yerde kemik var, geri kalan lop et. Pane harcı ile kızarınca dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık et. Her ne kadar yemeden önce tedirgin yaklaşsam da, tadı gayet lezzetliydi.

Yengeç Bacağı

Yengeç bacağı nasıl yapılır?
Ülkemizde dondurulmuş yengeç bacağı, her büyük markette bulunmuyor. Biraz da arz talep meselesi tabi ki. Kıbrıs'ta ise satılan yerleri bulmak oldukça kolay. Fiyatı da ulaşılamayacak kadar pahalı değil, yaklaşık 1 kilo taze balık fiyatına alabiliyorsunuz. Tüm bunlara rağmen, tatmaya meraklı olduğum ancak bir kere yedikten sonra, olsa da yesek diyeceğim, canımın olur olmaz zamanlarda çekeceği birşey de olmadı yengeç bacağı :) Alışkanlıklardan çabuk vazgeçemiyor insan.

Siz daha önce yengeç bacağı yemiş miydiniz?

Sevgiler...


30 yorum:

  1. denediğim, sevdiğim ama olmazsa olmaz demeyeceğim bir şey benimde.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen benim de :) Alışkın olmadığım birşey, hayvancığın tadı güzeldi ama kıskacından tuttuğumda ya koparırsa parmağımı dedim :))

      Sil
  2. Denemedim ama merak ettim :D Ben severim böyle şeyleri bir dahaki market alışverişinde bakacağım var mı diye teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin, deneyin. Yapımı zaten çok pratik, tadı da özellikle sos ile yapılınca çok lezzetli. Tavsiye ederim. Afiyet olsun.

      Sil
  3. oy bi benmiyim deniz ürünlerini sevmeyen :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ton balığı da sevmez misiniz? Hani olur ya hiç deniz ürünü sevmeyen biri de illa ki bir balık türünü severek yer. Size şimdi herkes "aman yemeye çalış balık çok faydalı" diyordur. Ben demeyeceğim :))

      Sil
  4. Heheheh,atadan dededen ne gördükse o işte,benim Kore sevdalısı kızım pek meraklıdır böyle işlere,bana kalsa dediğiniz gibi kırk yıl yemesem aklıma gelmeyecek bir tadı var.Bir tek o kıskaçları çok şirin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültür farkı belki de gerçekten. O nedenle tadını denemiş, hatta beğenmiş olmama rağmen olsa da yesek diyemiyorum. KIskaçlar çok şirin, dondurma sapı gibi tutup yiyorsunuz :)

      Sil
  5. Benden uzak mısıra sultan olabilir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) Bayıldım yorumunuza... Mısır'a değil de Norveç sularının sultanı olabilir :)

      Sil
  6. Hiç denemedim ama tadını çok merak ediyorum. Buarada bu görseller karnımı acıktırdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay inşallah denk gelir de bir yerlerde tadına bakabilirsin canım. Buralara yolun düşerse, sana ikram edeceklerim listesi hayli kabardı ;)

      Sil
  7. Belki hazır olduğu için tadı damakta kalmamış olabilir..afiyet olsun yine de bu da bir deneyim bir tecrübe türü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır ürünlerin dışında, yengeçin normal işlenmemiş halini bulup yapanlarda var. Ama ülkemizde çok rastlanan birşey değil, belki deniz restaurantları yapıyordur ancak. Tadı güzel, sosla daha da güzel ama yemeye alışkın olmadığımdan işte. Olsa da yesek diyememem :)

      Sil
  8. Ben yememistim. Denizden babam çıksa yerim demem ben de. Dipsos ben de yaparım sen sütte koymuşsun. Ben sut koymam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğurdum eğer ekşi tada yakın ise, 1 yemek kaşığı süt ekleyip tadını açıyorum. O zaman daha lezzetli oluyor. AYran yaparken de aynı taktiği deniyorum. Mesela 1 litre ayran yapacağım. atıyorum yarım bardak yoğurt ekledim, üzerinin çeyreğini süt, 3/4'ünü su ile dolduruyorum. Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim. Yoğurdu tatlandırıyor.

      Sil
  9. yemedim, yemeyi de düşünmedim açıkçası :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. imkan bulursanız tavsiye ederim. Tadı gayet güzel, balık tadında daha doğrusu...

      Sil
  10. Ben yemiştim ama biraz böyle ne bileyim yavan buldum tadını.Ancak sizin hazırladığınız dipsos çok lezzetli görünüyor.Bu sosla bi daha deniyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuppi, deneyen biri olduğuna çok sevindim. Sade yendiğinde yavanlık var, bence de. SOs ile çok güzel oluyor, patates, salata tatlandırıyor. Tavsiye ederim.

      Sil
  11. ben dipsos ve patates kizartmasini alip sole bandira bandira yesem yeter bana. bi ara surimi aliyodum yengec eti adi altinda ama suriminin de toplama kalan balik etlerinden ne idugu belirsiz bi biçimde yapildigini ogrenince artik denizden çikan tek dostum baliklar oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de alırken acaba surimi midir diye merak ettim, içindekileri okudum ama yengeç eti diyordu umarım yengeç bacağı diye çerçöp balık eti yememişizdir :) Aslında işlenmiş hiçbir şey almamak, hazır gerçeği varken, taze taze yurdum balıklarını yemek daha güzel ama yapıyoruz arada işte :)

      Sil
  12. Hiç yemedim ama öyle güzel anlatmışsiniz ki hemen yengeç bacağı yemek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgün hanım, beğenirsiniz inşallah.
      Sevgiler...

      Sil
  13. Yengeç bacağı şimdiye kadar yemedim ve satıldığınada rastlamadım açıkçası. Yeni deneyimler hoşuma gider, artık varlığından da haberdar olduğuma göre deneyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Ben de eskiden yeniliklere yeni deneyimlere kapalıydım. Ama şimdi belki daha sonra tatma fırsatım olmaz, İmkan varken deneyeyim mantığıyla deniyorum. Umarım seversiniz deneyince,
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  14. Merhaba...
    Denizden ne çıksa yerim, diyenlerdenim ancak yengeç henüz cesaret edemediğim bir besin. Sosun tarifiniyse not aldım :-) çok faydalanacağım bir bloğunuz var :-) Ellerinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o an buldum cesareti, bir fırsat dedim yedim :) Balıktan bir farkı yok tadının, onun yengeç bacağı olduğunu bilmeseniz bir balık türü dersiniz.
      Çok teşekkür ederim, her zaman beklerim.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  15. Ben yedim çok güzeldi ama uzun zamandır yemiyordum hatırlattığın iyi oldu. Satıldığını da bilmiyordum hatta:) Birayla denedin mi? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı yaygınlaşmış organik çizer. Satılıyor büyük marketlerde artık. Birayla pek aram olmadığı için denemedim ama bizim Çamlıca gazoz ile iyi gidiyor :)

      Sil