/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

4 Nisan 2016 Pazartesi

74 Mantarlı ve Ispanaklı Tortellini Tarifi


Mantarlı ve Ispanaklı Tortellini

Tortellini, içi peynir dolu bir nevi bizim mantımıza benzer İtalyan makarnası. Tortelliniyi hazırlamak için hamur açılıyor, dinlendiriliyor, küçük küçük parçalara ayrılıp, içine peynir koyup, kendine has bir şekil veriliyor. Tortellini ile ilk, yaşadığımız şehirde ünlü bir otelin restaurantında tanışmıştım ve lezzetinin müptelası olmuştum. Sonra o restaurantta çalışan tanıdık bir aşçı sayesinde  tarifini aldım ve bu lezzeti evimde de yapmaya başladım. Tek fark, benim işi kolaylaştırıp, hamurunu kendim açmak yerine, Barilla'nın Tortellini Emiliani makarnasıyla yapmam oldu. İnanın pek bir fark yok çünkü Barilla'nın bu makarnası gerçekten harika. Makarnaların içini 3 çeşit peynir karışımıyla hazırlamışlar, nefis bir tat çıkmış ortaya. Fiyatı normal makarnaya göre daha pahalı, 8-10 TL arasında fiyatlar ile marketlerde satılıyor. Arada bir kendinizi şımartmak isterseniz, kesinlikle tavsiye ederim.

Tortellini oldukça kalorili ama lezzetli bir tarif. 250 gramlık paket makarna ile 3 kişi doyabiliyor çünkü ekstra sos hazırlıyoruz. Yapması da oldukça kolay. Kendinize veya misafirlerinize adı da kendisi de havalı bir tarif yapmak isterseniz, ihtiyacınız olan her şey bu yazıda... (Şef'in bize tarifi verdiğini kimse duymasın, aman ha aramızda kalsın, adam işinden olmasın :)


Barilla Tortellini





Mantarlı ve Ispanaklı Tortellini Tarifi İçin Malzemeler: (3 porsiyon)

1 paket Barilla Tortellini Makarna
75 gram tereyağı
2 adet taze mantar
50 gram taze veya donmuş ıspanak (3-4 dal)
Yarım paket krema (100 ml)
1 diş sarımsak
3-4 yaprak fesleğen
Tuz, karabiber
Üzeri için Parmesan peyniri

Hazırlanışı:

                           

Tortelliniler yaklaşık 1 litre kaynamış suya atılır, 10-11 dakika pişilir. Çok fazla suda haşlamıyoruz çünkü dibinde az su kalmasını ve o kalan suyu ziyan etmeyip, sosunda kullanmak istiyoruz. 10-11 dk sonra makarnaların altını kapatıyoruz.


Ayrı bir tavada tereyağ eritilir, mantarlar tavaya eklenir. Mantarlar pişmeye yakın doğranmış ıspanak, rendelenmiş sarımsak, fesleğen eklenir. İyice pişirilir. 


Tavaya krema, tuz ve karabiber eklenir. Tortellini makarnanın dibinde kalan sudan 1 kepçe sosa eklenir. 2-3 dakika daha pişirilir.



Sosumuz hazır. Sosun üzerine tortellini makarna eklenir ve iyice karıştırılıp, altı kapatılır. Makarna, tabaklara paylaştırıldıktan sonra üzerine parmesan peyniri rendelenir. Mantarlı ve Ispanaklı Tortellinimiz hazır...



Parmesan peyniri, bizim mutfağımızda çok kullanmadığımız bir peynir. Ama bu tarifte parmesan peyniri olmazsa olmaz özel bir lezzet katıyor. Taze kaşar ya da beyaz peynir maalesef ki yerini tutmuyor. Belki eski kaşar, parmesanın olmadığı durumda bir nebze yakışabilir. Biraz masraflı bir yemek ama kremanın, mantarın, parmesanın ve elbetteki tortellini makarnanın içinden gelen müthiş peynir tadına değiyor.



Afiyetler olsun ...


74 yorum:

  1. Mantarı çok sevdiğimden sanırım hangi yemeğin içine girse o yemek bana çok lezzetli geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantar ve krema, biliyorum çok kalorili, o yağları yakmak hiç kolay değil ama çok lezzetli di mi? Mest olarak yiyorum :)

      Sil
  2. Tortelli daha önceden hiç yapmadım. Ama görüntü harika. Doğrusu bende bir denemek isterim :) Tarif için teşekkürler istanbul hanımefendisi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Çok lezzetli oluyor, arada böyle kalori bombaları yeyip, kendimizi şımartmamız lazım :)

      Sil
  3. Hımmm, çok lezzetli gözüküyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göründüğü kadar da lezzetli gerçekten Handan hanım :)

      Sil
  4. nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gelin, beraber olsun :)

      Sil
  5. Ellerinize saglik. Burda buzlukda satiliyor bu makarnlardan da asil maharet sosunda nenne. Bu siralar hicbirsey yiyemiyorum malum bulanti Donemi zor geciyor ama lokantalarda bir bu yemegi yiyebiliyordum. Tarif Verdigin ne iyi oldu mantar Krema ve permasan aliyim yapiyim bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy, canınızı çektirmedim inşallah :( Neyse ki marketlerde olmasına, sizin için ulaşıbilir malzemeler olmasına sevindim. Keşke ikram edebilme şansım olsaydı... Bulantılarınız da kısa zamanda sağlıkla son bulur umarım. Yapması kolay, yeter ki makarnası hazır olsun.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  6. istanbul hanfendicigim bu tarif icin sana bi sürü kalp yolluyorum ♥♥♥ havali bir tarif ;) cok guzel ellerine saglik. bunu mutlaka yapayim ben himm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥
      Hooop hepsini tuttum, yakaladım Demir Hanımcığım :)
      Tarif havalı gerçekten. Yakışır Demir Hanımıma ;)

      Sil
  7. İstanbul Hanımefendisi en sevdiğim makarna tarifini vermiş :)) Torteliniye bayılıyorum, arada bir alıp yapıyorum kendimi mutlu ediyorum :) Sosu da hazır alıyordum, tarif harika oldu valla :)) Çok çok teşekkürler Hanımım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canıım, ne mutlu sevdiğin bir yemeği paylaştıysam. Yap tabi ki, garantili tarif :)
      Afiyet olsun şimdiden.

      Sil
  8. Barilla nin çoğu makarna çeşidini denedim ama bunu denememistim hemen alayım marketten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim, çok lezzetli Sevdican. Tabi sosu asıl tadını veren. O da bildiğimiz mantar sote gibi :)

      Sil
  9. Ellerinize sağlık çok sevirim bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Damak zevkimiz aynı, şahane ;)

      Sil
  10. Şahane görünüyor , miiissss...
    Eline ve emeğine sağlık...
    Güzel ve keyifli bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Size de tavsiye ederim Didem Hanım.
      Kocaman sevgiler benden efendim, musmutlu günler.

      Sil
  11. ellerinize sağlık cidden çok nefis görünüyor.itiraf etmeliyim ki ilk defa burda duydum tortellini.molehiya gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hafızım. Umarım birgün tatma fırsatınız olur. Oldukça lezzetli bir yemek. Ne mutlu ki, öğrenip paylaştığım şeyler size de fayda sağlayabilirse.

      Sil
  12. Çok güzel görünüyor, ismi bile havalı:) elinize, kolunuza sağlık, hayli de zahmetliymiş e güzel şeyler zahmetli oluyor doğal olarak:)) afiyet bal olsun arkadaşım. Tarif için çok teşekkürler. :) sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, inşallah siz de yaparsınız ya da bir yerlerde tadına bakarsınız. Adı gerçekten havalı, ilk duyduğumda ince kıvrık bıyıklı, 1800'lü yılların İtalyan erkekleri gelmişti aklıma :) Tortellllliiiniii :)

      Sil
  13. Tortellini yi her haliyle severim. Makarna genel anlamda zayif noktam zsten. Cözümü erken saatlerde tüketmekte buldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bende çok severim. Makarna, mantı, lazanya hepsini. İşte benim hatam da hep orda. Gün boyu işte koştururken doğru düzgün yemeyip, akşam yükleniyoruz. Sonra cuppa yatak al sana kilo :)

      Sil
  14. Ama saat gece yaklaşmış 1 sularına olmadı bu cık cııık hem de hiç olmadı :/ Tortelli sevilmez mi ki ben 3-4 kaşıktan sonra tıkanıyorum bu arada ıspanakla enfess olur denemem lazım :) Mantar genel de koymuyorum aram nedense limoni şu sıra oysa mantar üstüne kaşar peynir fırında ne güzel yenirdi :)) Bu arada ben tutamadım kendimi yazdıkça yazdım iyice dağınık anne oldum :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya di mi doğru söylüyorsun, mahcup oldum şimdi :( Yazının başlığına "hamileler ve geç saatte ziyaret edecekler dikkat" diye uyarı koymam lazımmış :)
      Biz de eşimle yaptık bu paketi. 250 gram olduğu için ikimize yeter mi diye düşündüm açıkçası. Sonra sosunu yapınca, Paketin yarısını yapmamız bile yetti. Yanında başka yemek, et falan varsa, minicik paket 4 kişiyi doyururmuş :)

      Sil
  15. pek güzel görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba blogunuzu takibe aldım bana da beklerim :) sevgiler
    Tasarım Evinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Tasarım Evi.
      Tabi ki geleceğim, kocaman sevgiler.

      Sil
  17. Sade olarak tüketmiştim ama mantar ve ıspanak iyi fikir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Istanbulhanimefedisi admin yardim istiyorum.tek carem siz kaldınız aliekspresten alisveris yaptim.odeme yaptim telime msj geldi kredikartinizdan cekilmistir diye. Ama satici mesaj atmis odeme yapmadınız. Irtibat bulamadim.arastirdim bu konuda teccurbelisiniz lutfen yardim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satıcıdan gelen maili ve My Aliexpress'teki Siparişlerimin resmini bana mail olarak gönderebilir misiniz? Siparişinizin durumuna bakacağım. istanbulhanimefendisi34@gmail.com
      Sevgiler.

      Sil
  19. heey baksana, biliyom ki ben, sen benim duyuru yazılarından sonra herkesi ziyaret edip hoş yorumlar yapıyosuun hem zarif hem de saygılııı herkesle de iyisiin. aramızdaki en iyilerdensin sen. bak mesela sevdican da öyle senin gibi. yani herkese gidip herkesle iyi olan diyoom bak gözde de öyle mesela. bak sonra buraya yorum yapan arkadaşlar hepsi şekerlik yaaaa :) bu tarifi de hep dışarda yiyiom ben bi de evde denemeli. bi deee bakınsanaaa, bi bolonez soslu makarna tarifi yapınsan yaaaa şehreminide yiyim sonra da şehzadebaşına gideyiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep,
      Çok teşekkür ederim, sen de o kadar yoğunluğun, oradan oraya bloglara ziyaretlerin arasında geliyorsun, yorumlarını esirgemiyorsun. Hayat zaten karmaşık ve yorucu, hepimiz bir ayrı boyutmuş gibi bloglarımız sayesinde kendimizi ifade ediyoruz. İyi geçinmemek için bi neden yok diye düşünüyorum Deepciğim. Bana göre çok farklı fikirleri, siyasi görüşleri olan yok mu, elbette var. Ama kırıcı konuşmalara niye girelim? Bana söylenildiğinde hoşlanmayacağım hiçbir yorumu, hareketi yapmamaya çalışıyorum sadece. Becerebiliyorsam az da olsa ne mutlu. Sevdican'ı da Gözde'yi de seni de, adını saymadığımız birçok arkadaşı da seviyorum. Onlar benden çok daha iyiler, ben arada çizgimden uzaklaşıyorum :) Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, inan çok mutlu oldum, çok değerli benim için böyle bir izlenim bıraktıysam sizlerde.
      Tarifi denemeni tavsiye ederim, bu Barilla'nın makarnası her yerde yok ama büyük marketlerde bulunabiliyor. Bolonez sosluyu da sen istersin de yapmaz mıyım:)
      Ah Şehremini'ni özledim. Doğduğum yer.

      Sil
  20. Bu ara pek bir makarna sevdası tuttu beni her gün yiyebilirim efenim , görünce yine iştahımı kabarttınız ne güzel yapmışssınız öyle tadına bakmak için nelerimi vermezdiiim fettuccine alfredo da yaparsınız siz şimdi mantarlı tavuklu evde denemem lazım çünkü tariflerinizi bekliyorumm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makarna Güzel şeydir Başak Hanım. Makarna Aşkına... :)
      Ah keşke ikram edebilme şansım olsaydı size.
      Bir gün inşallah Fettuccine alfredo yu da resmeder paylaşırım sizinle, neden olmasın.
      Çok teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  21. Nefis görünüyor, ellinize sağlık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ne mutlu beğenildiyse...

      Sil
  22. Leziz görünüyor, ellerinize sağlık..
    Takipteyim, bende beklerim. Tebessümle:)
    http://guzelliksenfonileri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hoşgeldiniz.
      Tabi ki gelirim. Ben de her zaman beklerim.
      Sevgiler.

      Sil
  23. Mantar ve makarna sevdalısı ben bu saatte resmen aşerdim :)(:
    Ellerine sağlık, bu arada keşif'ten geliyorum banada beklerim :)(:

    aycinmutlu.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy canınız çekti, utandım :S
      Çok teşekkürler, hoş geldiniz.
      Tabi ki geleceğim, ben de her zaman beklerim. Sevgiler.

      Sil
  24. Mantarı çok fazla sevdiğimi söyleyemem onun dışında hoş gözüküyor :)

    Blogunuzu blog keşif etkinliğinden buldum takibe aldım sizde takibe alırsanız sevinirim :)
    http://yesmyldrm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantarsız da yaparsanız yine güzel olacaktır, tavsiye ederim :)
      Tabi ki geleceğim, hoşgeldiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  25. hanfendicim günlerdir yazmoorsun merak halindeyim. bizleri güzel yazılarınızdan mahrum bırakmayınız efenim ^.^ iyisin di mi canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demir Hanımcığım çok teşekkür ederim. İyiyim, herşey yolunda. Ufak telaşlarım var. Onları halletmeye çalışıyorum ;)
      ARayı bazen uzatabiliyorum, kusura bakmayın, aslında paylaşılmayı bekleyen çok yayınım var. En kısa sürede fırsat bulacağım inşallah.
      Sevgiler.

      Sil
    2. ben yine geldim yoklamaya:) sürekli peşinde dolanıyorum kedi gibi :D iyi olmana çok sevindim canım. sen iyi ol da gerisi teferruat hanfendicim ^.^

      Sil
    3. Gel her zaman gel Demir Hanımcığım, başımın tacısın. Hepimiz iyi olalım inşallah.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  26. Makarna olsun da ne olursa olsunculardanım :) Ben de tortellini makarnayı geç keşfetmiş biri olarak çok beğenmiştim. Kremalı, mantarlı soslar favorimdir. İlk fırsatta yapmak istiyorum.
    Not: Bi ara çaktırmadan şefin tarifini de verseniz hani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şefin tarifini esirger miyim sizden hiç :)
      Çok lezzetli oluyor hakikaten, mantar, krema, ıspanak, peynir. Hepsi ayrı ayrı damağınızda tat bırakıyor. Tavsiye ederim, inşallah seversiniz siz de.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Yoğurdunuzun tutmasına çok sevindim inanın. Mesajınızda cevap olarak da yazdım hatta. Sizi görünce hatırladım, ben de tortellini makarnanızı denedim. Ama ben ıspanak koymadım, yine de süper oldu. Bir de parmesan peyniri yerine eski kaşar koydum. Ne yalan söyleyeyim parmesan peyniri biraz pahalı geldi. Bi de azıcık satıyorlar zaten. Eski kaşar da iş gördü sanki :) Hatta makarnadan ertesi güne azıcık kalmıştı, ertesi günkü halini eşim daha çok beğendi. Ben de teşekkür ediyorum tarifiniz için..

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim.
      Parmesan gerçekten ülkemizde pahalı bir peynir.Aynen dediğiniz gibi incecik bir dilime dünyanın parasını veriyoruz. Hiç peynir koymasak bile olur aslında ama işte orjinaline uygun olsun dersek, üzerine serpmek çok lezzetli oluyor.
      Aynı durum bizim evde de yaşandı. Ertesi güne kalan tortellini demlendi sanki, daha lezzetli oldu :)
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  27. merhaba iadeyi ziyarete geldim nasıl lezzetli gözüküyor. gene olarak makarnaya kreme ve mantar cok yakısıyor zaten ıspanakı hiç denemedim duymadım ama ilk fırsatta denicem sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, çok mutlu oldum.
      Tavsiye ederim, ıspanak da girince harika bir lezzet oldu. Tadından yenmiyor denir ya :)
      Her zaman beklerim. Kocaman sevgiler.

      Sil
  28. Çok güzel çok severim emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, lezzetinden, mis gibi kokusundan, insan mest oluyor.
      Sevgiler.

      Sil
  29. Yemek sitelerine girip tarif almayı sevmiyorum. Blog yazarı arkadaşlarımın tarifleri bana daha güvenilir geliyor. Bunu da mutlaka deneyeceğim.

    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Denemediğim ve memnun kalmadığım hiçbirşeyi paylaşmamaya gayret ediyorum. İnşallah siz de tarifi çok beğenirsiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  30. Kesinlikle en sevdiğim yemek! Genelde dışarda yiyordum, şimdi tarifi de öğrendiğime göre evde deneyeblirim; elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Çok sevindim. Ama sevilmeyecek gibi bir lezzet de değil ki...
      Şahane. Tabi deneyin, inşallah çok memnun kalırsınız.
      Sevgiler.

      Sil
  31. Peynirli her şeyi severim!
    Tortellini'yi de çok severim ve sırf bu sebeple evde de yaptım (juniordan önce) :) kendimi çok başarılı bulmuştum :D tabi nerde 3 çeşit peynir, ben beyaz peynir ve biraz kaşarla baharatları karıştırıp iç yaptım.
    Hatta durmadım kıyma ekleyip mantı gibi bile yaptım :P

    Orijinal hamuru biraz sert oluyor, bunu başarabilmişlerse bravo doğrusu!

    Ve sen yine harikalar yaratmışsın :) hazır makarna kolaylığını kendine yaşatmamış, sosuyla ayrı bir yemek yapmışsın eline sağlık :))

    Parmesan'ı da bizzat yerinden aldık geldik ama hiç kullanamamıştık, ağır gelmişti :)

    Hazır tortellini dolapta mı saklanıyor Hanımım? Yoksa oda ısısında durabiliyor mu??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınığım Hoşgeldin canım,
      Hey maşallah, tortelliniyi evde mi yaptın? Ellerine sağlık, tabi ki güzel olmuştur. Benim yaptığımın, senin yanında lafı olmaz ki, ben hazırına kaçtım işin :)
      Parmesan peynirini ben çok seviyorum. Yani bu çeşit yemeklerde kullanmasak da kendim çıtır çıtır yiyorum doğrusu. Tabi pahalı bir öğün oluyor :)
      Hazır tortellini pişmemiş haliyle oda sıcaklığında, normal makarnaları koyduğum dolapta durabiliyor canım. Piştikten sonra da buzdolabında. Paketteki tortellini iyice kurutulmuş, o yüzden buzdolabına koymaya gerek kalmıyor.
      Kocaman sevgiler Dağınığım.

      Sil
    2. Geldim geldim hehe :D
      Evet yaptım Hanımım neler yaptım zamanında :) Şimdi yoğurt mayalasam mutfağa girdim diyorum geçişe bakar mısın :D
      Yok, asla, senin üzerine, haşaa Hanımım ;) Bizimki kendi çapımızda ;)

      Aa güzelmiş oda sıcaklığında duruyorsa. Bunu söylediğin iyi oldu, eşim makarna seviyor normal makarna yerine bunu almak daha akıllıca.. Pişirirsem çınlatırım kulaklarını ;)

      Sil
    3. Canım hem iş, hem çocuk, hem ev hanımlığı kolay mı. Maşallah sana bazen ben hazır çorba yapmaya üşeniyorum.
      Yaparsan çınlat tabi, memnun olurum Dağınıkcığım.
      Hayırlı Ramazanlar.

      Sil
    4. Bu üşenmiş halin mi Hanımım :D Ahaha eyvahlar olsun :))) İyi ki öylesin o zaman :P
      ALDIM HANIMIM ALDIM :D sıra yapmada, yapınca da sendeyim ;)

      Sil
    5. Süpersin Dağınığım, asıl sana maşallah. Tü tüüü :=)

      Sil
  32. :) makarna aşığı biri olarak Barilla'nın tortellennisini görüp hmm 10 tl vermessem mi acaba diye düşünüp paketi geri bırakıyordum bu paylaşımdaki o ifadeyle kendimi buldum ben :)))) ve senin cümlenle birlikte kendimizi şımartmayalım mı ama dedim ve bu akşam için bir paket almaya hak kazandım bakalım tarifi tutturabilecekmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de paketi biraz pahalı. İnsan düşünüyor bu paraya 10 paket normal makarna alırım diye :) Ama arada bir de olsa alıp yapmayı hakeden bir makarna, nefis bir tat. İyi yapmışsınız, nasıl memnun kaldınız mı tariften ? Afiyet olsun.
      Sevgiler.

      Sil
  33. Çok leziz nefis görünüyor. Nasıl da kaçırmışım bunu. Harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkram edebilsem ne güzel olurdu. Tavsiye ederim Nilgün Hanım. Hem pratik hem çok lezzetli.

      Sil