/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

9 Mart 2016 Çarşamba

65 Mim : Kişisel Blog Yazarları Ne Düşünüyor?



Benim yapmakta oldukça geciktiğim bir mim. Geç olsun, güç olmasın diyerek, beni mimleyen tüm değerli blogçulara buruk bir selam göndererek başlamak istiyorum. Buruk diyorum çünkü; bu mimin yaratıcısı  1 Delinin Günlükleri idi. Fakat geçen hafta bloğunu sonlandıracağına dair son yazısını yazdı, bir kaç gün yazı blogda olunca, belki bir ihtimal kararından vazgeçmiştir diye düşünürken, maalesef ki komple kaldırıldığını gördüm. Kararına oldukça üzüldüm ama kendi o şekilde uygun görmüş. Umarım her şey gönlünce olur. Buradan, eğer okursa diye kendisine selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Ayrıca beni mimleyen sevgili Kore Fenomeni'ne, sevgili Adam Mutlu'ya, sevgili Nilgün Özen Aydın'a, sevgili Tigris Driver'a ve sevgili Dikiş Sevdası'na çok çok teşekkür ediyorum. Sayfalarını ve onlarında cevaplarını bulabileceğiniz mimlerini, tekrardan ziyaret edersiniz değil mi?

1. Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan söz ediyor musunuz?

Bloğumun olduğunu ailemden ve arkadaşlarımdan sadece birkaç kişi biliyor. Eşim mecburen biliyor, çünkü saatlerce internette yazılar yazmamın, inciğin, cinciğin, evde pişen poğaçanın, böreğin fotoğrafını çekmemin bir açıklaması olmalı :) Bazen gittiğim bir yerin özelliklerini ya da pişirip ikram ettiğim bir yemeğin tarifini sorduklarında, ben olduğumu söylemeden bloğumun linkini veriyorum. Bakın burada ne güzel anlatmış, buradan okuyun diye :) Çok zevkli oluyor farkında olmadan beğenmeleri ya da eleştirmeleri.


2. Neden blog yazıyorsunuz?

Uzun zaman blog dünyasını takip ettim. Beğendiğim ürünlerde, gezmek istediğim yerlerde, okumak istediğim kitaplarda ya da izlemek istediğim filmlerde vb. bilgi edinmek için, ünlü haber sitelerine, sayfalara değil, samimiyetine ve görüşlerine daha fazla güvendiğim blog sayfalarına bakıyordum. Sonra neden ben de yazmıyorum, hem kendim için, hem okuyucular için paylaşmıyorum düşüncesiyle bloğumu açtım. Bloğum hem benim gezdiğim, gördüğüm, tattığım, yaptığım, keşfettiğim herşeyi yazdığım bir not defterim oldu, hem de bunları paylaştığım bir sosyal ağ oldu.




3. İlk yazınız ile son yazınız arasında nasıl bir fark var?

İlk yazılarımı sanki facebookta ya da instagramda paylaşım yapıyormuş gibi hazırlamışım :) Zamanla yazmak istediğim tarz biraz daha oturdu. Ama yine de eskileri silmek istemedim, bin bir heyecanla yazılan, acaba kimse okumuş mu diye defalarca kontrol edilen ilk yazıların bende yeri başka. Kim bilir, yıllar sonra buralarda olabilirsem, belki bu yazdıklarım da, o zaman amatör gelecek. 

4. Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?

Blog yazmak, hayatınıza bir sorumluluk ekliyor. Sizin yazılarınızı takip eden, sizi merak eden kişilere karşı bir sorumluluğunuz var artık. Onlara değer verdiğinizi gösterebilmeniz için, mümkün olduğunca kaliteli ve düzenli yayın paylaşma gereği duyuyorsunuz, yapılan yorumlara en kısa sürede cevap vermeyi bir borç biliyorsunuz. Değer verdiğiniz ve takip ettiğiniz blogların yayınlarını ise, geçmişe dönük muhakkak okuma isteği duyuyorsunuz. 

Apartmanınızdaki uzun zamandır karşılaşmadığınız bir komşuyu merak eder gibi merak ediyorum her birini. Bazen, özlediğim, uzun zamandır sesi çıkmayan, yayın paylaşmayan arkadaşlarıma seslenmem de bu yüzden. 

Gezdiğim yerlere de, karşılaştığım değişik şeylere de ayrı bir özen gösteriyorum artık, çünkü onların her biri, aynı zamanda bloğumun yayınına birer kaynaklar.

Blogger dünyası, insanların birbirini hiç görmeden de sevebileceğini gösteren bir dünya oldu benim için. Hiç tanımadığınız birinin mutluluğu ile mutlu olurken, üzüntüsü ile üzülebiliyoruz. Adı sanal, kendi gerçek bir dünya...




5.Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?

Para kazanacağını düşünerek, hediyelere ve deneme ürünlerine özenerek yapacaksa, önermiyorum. Blog yazmaya başlamak kolay, sürdürebilmek zor olanı. Ama günümüzün teknoloji dünyasında, başkalarına yapacağınız paylaşım için değil de, sadece kendiniz için dahi olsa, bir sayfanızın olması, orada hatıranızı bırakmış olmanız çok güzel bir şey. Hayatındaki bir parçayı, vakit ayırıp da kelimelere dökebilen için ne mutlu...


6.Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

Yaşadığım şehir, gezdiğim yerler, okuduklarım, konuştuklarım, yediklerim, sevdiklerim, sevmediklerim. Hepsi öğretici bir kaynak benim için. Küçük bir not defterim var ve gün içinde aklıma gelenleri ona not alıyorum. Sonrasında da bloğumda, notlarımla ilgili yayınlar hazırlamaya çalışıyorum. Blog yazmaya başladığımdan beri fotoğraf makinemin ve telefonumun hafızası hep sınırlarda, ne kıyabiliyorum silmeye ne de kolay kolay aktarabiliyorum belleğe :)


7.Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kuruyor musunuz?

Blog dünyasında da kocaman bir ailem var artık diyorum, çok sevdiklerim öyle çok ki... Ben de sevgimi mümkün olduğunca onları ziyaret ederek ve yorumlarımda belirterek göstermeye çalışıyorum. Sahi bilmem, gösterebiliyor muyum? Hem bloggerları en iyi yine blog yazarları anlar. Destek görmek için, destek vermek, iletişim kurmak gerekir. 

8.Şikayetçi olduğunuz konular var mı?

Herkesin bloğu aynı zamanda onun evi. Bin bir emekle, kendi zevklerinde tasarlanan blog ve kendi ilgi alanlarında ya da duygularında hazırlanan yazılara, öncelikle hepimizin saygılı olmasının gerektiğini düşünüyorum. Zevkler farklıdır, görüşler aynı olmayabilir elbette. Ama nezaket dışı müdahaleler, yorumlar, hiç hoş karşılamadığım durumlar oldu her zaman. Kendi bloğumda da olsa, başkasının bloğunda da. Bir de emek hırsızlığı var elbette. Söz konusu ne olursa olsun, var olan bir emeği, kendi emeğiniz gibi göstermenin hırsızlıktan farkı olmadığını düşünüyorum. Ve kendimize yapılmasından hoşlanmayacağımız hiçbir şeyi, başkasına da yapmamalıyız.



Geri dönüp okuduğumda ne kadar ciddi cevaplar vermişim dedim :) Bu mimi belkide son cevaplayan olduğum için, hala yapmamış olan herkesi mimledim

Sevgiler.


65 yorum:

  1. çok samimi içten duygularını kaleme dökmüşsün ki Hanımım!!! Aynı şeyleri yaşıyoruz, şu foto çekmeler konusunda korkar oldu eşim, yemeklere falan başlayayım mı? çekecek misin? diye sorar oldu :))) Gezerken çok farklı.. Hep emek işte ;) Ellerine sağlık!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen aynen fenocuğum. Eskiden niye çekiyorsun bunu diye sorardı, şimdi o da alıştı. Bloğa mı koyacaksın diyor hemen :=) Bir de soruyorum, bak ben beğendim, sen de beğendin mi? En azından 2 farklı görüş olsun diyorum. Beyleri de kendimize benzettik ya helal olsun bize :)

      Sil
  2. güzel cevaplar olmuş ben geç fark ettim bu etkinliği ayrıca 1 DelininGünlükleri'nin de blogunu kapatmasına üzüldüm belki sonra yine devam eder geçici bir şeydir sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun Nilgün Hanım, şimdi sizi de mimlemiş oldum ben, fırsatınız olursa, yaparsanız ne güzel olur. Her kapanan bloğa üzülüyorum ama 1 Deli'ye ayrı üzüldüm. Daha evvelsi gün yorumlaşmıştık. Herkes için hayırlısı...

      Sil
  3. Hanımıımmm!!!! haftanın bloğu seçilmişsin hee Anne Güncesi!ne bi bak :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenocuğum öyleymiş, çok sevindim, sürpriz oldu bana. Haber verdiğin için teşekkür ederim canım benim.

      Sil
  4. Beklenen yazı:) Çok güzel cevaplar ve samimi cevaplar vermişsiniz, en çokta sizin siteniz olduğunu söylemeden yönlendirme yapmanız hoşuma gitti, denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç oldu haklısınız, hatta bayagı bi geç :) Çok güzel oluyor deneyin mutlaka, kim olduğunu bilmeden eleştirilmek. Gerçi riskli de, Dreamella arkadaşımızın sayfasına "o nasıl tema bu, kapkara, hiç beğenmedim" diye yorum yapmış arkadaşı. Bize de her an her şey olabilir :)

      Sil
  5. güzel mim :)
    sizin bloğunuzun renklerine ve tasarımına bayılıyorum pastel renkler hem bana huzur veriyor hem neşelendiriyor sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Çok sevindim ortak zevklerimizin olmasına. İlk açtığımdan beri blog tasarımı aynı benim, kendim öğrene öğrene yapmıştım, fırsat bulsam güzelleştireceğim ama daha olmadı :)
      Çok teşekkür ederim, kocaman sevgiler.

      Sil
    2. kendim yapabilir miyim bende tasarımımı acaba..

      Sil
    3. Neden olmasın ki? Blog Okulu'ndan ve başka yararlı sayfalardan okuya okuya adım adım yaptım bende. Ama çalışmaya başlamadan önce muhakkak yedeklemeniz lazım Şablon ayarlarından. Kenarda bir yedek olsun ki, olası bir sorunda eski haline dönebilesiniz.

      Sil
  6. Uzun yıllar yazılarınızı devam ettirmenizi diliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkur ederim. İnşallah hep beraber devam ettırelım, tek basına buraların tadı tuzu olmaz ki...

      Sil
  7. Büyük bir aile olduk ne güzel di mi...

    YanıtlaSil
  8. Sizi çok seviyoruz hanımefendiciğim . Yazılarınız ruhumuzu ferahlatıyor resimler de gözümüzü gönlümüzü açıyor;)) uzun yıllar blog ailemizin üyesi olmaya devam etmeniz dileklerimle ;)))) sevgiyle ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tigris Hanım, ne güzel sözler bunlar, mahcup ettiniz, çok teşekkür ederim. Layık olmaya çalışacağım inşallah bu güzel sözlerinize. Hep beraber olalım, yaşlı neneler olana dek, torun torbaya karışıp da hala bloğum desek fena olmaz di mi :)

      Sil
    2. Hahahaha kesinlikle ;)))) sevgiyle..

      Sil
  9. Çok güzel anlatmışsın kendini sevgi pötürcüğü,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda Hanım, mahcup ediyorsunuz, teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Sevgiler.

      Sil
  10. Yihhuu en sevdiğim mimm :) para kazanmak için blog açanlar benim de tuhafıma gidiyo birazcık :) öncelikli hedef kendimize anı oluşturmak olmalı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. O biraz makyaj bloglarında daha fazla oluyor, ürün göndersinler diye açanlar. Ya da sayfa reklamlarından kazanacağım diye düşünüyorlar. Önce başarılı ve herkesten farklı bir blog olacaksın ki, farkedilesin. Sonra zaten gelecekse gelir hediye. Ama iyi bir blog kolayca oluyor sanıyorlar, gel de anlat bilmeyene zorluğunu :=)

      Sil
  11. 7. soruna kocaman bir EVET diyorum! Blogumun en duyarlı takipçilerinden biri oluşundan mütevellit de öpüyorum yine kocaman! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yehhuu... Ayaklarım yerden kesildi uçuyorum sevincimden :) Teşekkür ederim canım benim. Kalpler karşılıklı olmasa, bu sinerji zor oluşur.
      Duyarlılık mı, Ah be Dİlek senin yanında benim esamem okunmaz ki.

      Sil
  12. Sevgili İstanbul Hanımefendisi, blog yazmaya başladığımda tanıdığım, kalbimin ısındığı ilk insan... :) Ne güzel yazmışsın yine, hep yaz, hep burada ol :) Kocaman sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Blanacığım, Kırmızı Rujum, kalpler her zaman karşılıklı canım.
      Hep beraber devam edelim inşallah. Çoluk çocuğumuz, torunumuz torbamız, emekliliğimiz gelsin de biz hala buralarda yazalım inşallah. Ama sen nine olunca da rujunu sür :)

      Sil
  13. 1. sorunun yanıtı bana da tebessüm ettirdi..:) Benzer durumlar yaşıyoruz sanırım. Fotoğraflama işinde bazen herkes seferber olabiliyor. "-Şöyle çevir. Olmadı bir daha. ışığı aç, kıs..":):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde de, dur bir dilim daha yiyeyim, kalanı daha güzel görünür tabakta diyorlar. Bazen dolaba koyduğum süslü püslü şeyi, kimse görmeden soğutayım da resmini çekeyim diyorum, sonra unutuyorum da kendim kesiyorum yiyorum herkesten önce :=) Ben de az değilim haha :)

      Sil
  14. ilk fotoğraf harika, ne güzel içten yazmışssın tebrikler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Kocaman sevgiler.

      Sil
  15. ne güzel bir mim olmuş resmen aynıyız diyebilirim yazdıklarınızı okudukça aynı ben diye düşünmekten kendimi alamadım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, kalpler karşılıklı, tercüman olabildiysem duygulara ne mutlu.
      Ondan zaten hiç görmeden sevebiliyoruz birbirimizi, çünkü aslında hep aynı duygulardayız, hislerdeyiz. Sevincimiz, hüznümüz (hiç olmasın) bir.

      Sil
  16. İnsanların birbirini hiç görmeden de sevebileceği konusunda hem fikiriz güzel mim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında görmeden sevmek daha zor, kadın mı erkek mi diye bilmeden sevdiklerim bile var, olsun, düşünceler, iyi niyetler bir... Olabiliyorsa ne mutlu.
      Teşekkür ederim, kocaman sevgiler.

      Sil
  17. Sekiz sene boyunca çeşitli nedenlerden defalarca blog kapatıp açtım bir türlü yazmaktan vazgeçemedim. Şöyle ki bence blog insanın kendi kendine mektuplar yazması. En azından benim için öyle. Daha da vazgeçeceğimi zannetmiyorum. Sizi de keyifle takip ediyorum. Bir de hem keyifli yazıyorsunuz hem de çok yönlü bir blog burası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki de vazgeçmemişsiniz. Hep yazın,hep hissetirin bize o güzel duyguları kelimelerinizle. Bazen insan küsüyor bloğa dahi. Böyle durumlarda sanırım bloğunuzun yakınlarınız tarafından bilinmemesi daha iyi, daha rahat iç dökebilmek açısından.
      Çok teşekkür ederim, güzel sözleriniz için. Ben size henüz 2 haftadır tanıyorum. Ancak takipçiler kısmı olmadığından yeni yayınlarınızı siz hazırladıktan hemen sonra okuyamıyorum. Rica etsem ekleyebilir misiniz?
      Çok teşekkürler.Sevgiler.

      Sil
  18. linkini vermen tarifler için çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ordaaa bir blog var uzaktaaa,
      O blog bizim bloğumuzduuuuuurrr :)

      Sil
  19. Blog yazmaya başlamak değil sürdürmek önemli olan. Katılıyorum bende. Sorumluluk sahibi insanlar daha iyi yapıyorlar blog işini. İstikrar önemli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar gerçekten önemli Kadriye Hanım. İstikrarı başarıyla sağlayanlardan oluruz inşallah.
      Sevgiler.

      Sil
  20. Evet sevgini gösterebiliyorsun.... bende sana sevgimi göstermeye geldim...Şahane cevaplar emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sertaç Hanım. Çok mutlu oldum. Tekrardan hoşgeldiniz diyeyim o zaman.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  21. Gerçekten de güzel bir mim oldu, fakat sizin de dediğiniz gibi mimin sahibi 1 Delinin Günlükleri blogunu kapattı. Açıkçası ben çok üzüldüm, farklı bir yazış tarzı vardı. Umarım daha sonradan tekrar aramıza katılır.

    Mimi yazan blogları takip etmeye başladım, siz de onlardansınız:) Blog hayatında başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Musa Bey Hoşgeldiniz,
      1 Delinin Günlükleri için ben de aynı üzüntüyü duyuyorum. Bu kadar emek verilen güzel sayfalar keşke kapanmasa, umarım geri döner kısa zamanda.

      Ben de en kısa sürede ziyaretinize geleceğim. Çok teşekkür ederim.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  22. Sizi de baya mimlemişler. Zaten blog yazmayı zevkle yapmazsan başarılı da olamazsın. Bu iş emek işi. Fedakarlık işi. Ve işini zevkle yapan başarılı olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, siz de mimlemiştiniz çok teşekkür ederim. Bayağı gecikince, sağolsun mimleyen çok oldu. Siz güzel bir örneksiniz bence. Kısa zamanda iyi bir başarı yakaladınız bloğunuzda. Daim olsun başarılarınız.

      Sil
  23. Senin yazdığını söylemeden blogunun adresini vermene bayıldım. Çok muzip :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de deneyin çok zevkli oluyor :) Tabi, olası olumsuz eleştirilere de hazırlıklı olmak lazım :)

      Sil
  24. Çok güzeldi tüm cevaplar da...emek hırsızlığı çok sinir olduğum bir konu:(((bu arada...haklısınız ne deseniz de..sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Maalesef emek hırsızlığı hepimizin her an karşılaşabileceği bir risk...
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  25. ayyyy sen de amaaa blog apartmanımızın en tatliş ve sevilenlerindensin kiii işteeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Deep, düşünceler, kalpler karşılıklı yüreği güzel arkadaşım.

      Sil
  26. nasıl severek okudum yazını akşam yatmadan önce güzel geldi :) 1 Delinin Günlükleri'nin blogunu kapattığına dair yazısını okuyamadım :( Ahh o heyecanla bakma arada dışarı cıksam da aklım blog da kalıyo ya yorum yazdılarsa :)) son maddeye de o kadar çok katılıyorum ki sana her blog kişinin benliğini yansıtır herkes tasarımı onu bunu şunu şikayet ediyor kimi zaman :/ birde yazıları kopyalayıp aynen yapıştıranlar var o kadar diyoruz izinsiz kullanılması yasaktır diye umursamıyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gözdeciğim. Yaa :( 1 Deli'nin o yazısı uzun süre kalınca ben de bir ihtimal fikrini değişmiştir diye düşünmüştüm. Biz o kadar uğraşıp blog tasarımı yapıyoruz, yazı hazırlıyoruz saatlerce. Bir heves bekliyoruz, kimler okumuş, beğenmiş, yorumlamış diye. SOnra biri geliyor, kullanıyor ya da gereksiz eleştirilerde bulunuyor. Emek harcamayan, emeğin kıymetini bilmez diyeceğim ama maalesef ki bizim aramızdan da çıkıyor böyleleri.

      Sil
  27. Cevaplarınız çok içten;) Güzel bir mim oldu. Blogun size ait olduğunu söylemeden ordan bir bak demek iyi fikir;)) Böylece en doğru tepkiler alınabilir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Billur Hanım. Gerçekten de iyisi ile kötüsüyle en objektif tepkiler alınabiliyor.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  28. Bu mimi okuyunca takip edilesi bir blog olduğunu fark ettim :) Ben de bloğuma beklerim :) brhylmvr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki gelirim Beyza hanım, memnuniyetle. Mimi siz de yapabilirsiniz, ne güzel olur sizin de görüşlerinizi almak.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  29. Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz, çok samimi cevaplarınız. Severek okudum. :) Dilerim blog hayatınız başarılı bir şekilde ilerler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Kısanın Güncesi, hoş geldiniz, sefa getirdiniz.
      Hepimiz için, nice güzel yayınların oluşturulduğu, bol yorumlu, bol takipçili uzuun yıllar olsun inşallah.
      Kocaman sevgiler :=)

      Sil
  30. Melabağ deepciğim, hoşgeldin :)

    YanıtlaSil
  31. Severek okudum. Tarifleriniz için bloğunuzun linkini vermeniz çok hoşuma gitti. Benim öyle bir şansım kalmadı. Çünkü zamanında yemek bloğu açtığımı sağır sultana bile duyurdum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aslında etrafa bloğumuzun olduğunu söylemiş olmanın da ayrı zevki var, söylememiş olmanın da. Kimin de ufaktan havanız oluyor :) Kiminde de gizemli tanınmamış blogger:)
      Sevgiler.

      Sil