/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

18 Ağustos 2015 Salı

29 2 Dakikada Doğal, Katkısız, Pratik Muzlu Dondurma Yapımı

Evde Muzlu Dondurma Yapımı

KKTC'de muz, Türkiye'ye göre gerçekten çok ucuz. Öyle ki bu aylarda kilosunu 1.75 TL'den alabiliyoruz. Ben de tam bir muz canavarıyım. Acıktığımı hissettikçe, çıtır çereze saldırmak yerine muz yiyorum. Muzun hem bu kadar olgun ve çok, hem de ucuz bulmuşken bol bol alıyor ve tüketiyoruz. Ama sıcakların da etkisiyle çok çabuk yumuşayıp, kararmaya başlayabiliyor. Karardığını ve yumuşadığını görünce gönlüm bozulmalarına razı gelmedi ve buzdolabımın derin dondurucu bölümüne kabuklarını soymadan muzları koydum. Kabukları soyulduğunda, donmaya kadar geçen sürede muzlar kararıyor, o nedenle kabuklu dondurmayı tercih ediyorum.

Evde Pratik Muzlu Dondurma Yapımı


Muzların derin dondurucuda donması için en az 2-3 saat gerekli. Ben ise donmuş muzları ancak 1 gün geçince, akşam yemeğimizden sonra dolaptan çıkarttım. Donmuş muzların buzdan birbirine yapışmaması ve kolay soyulması için 5 dakika kadar dışarıda dinlendirip, sudan geçirdim. Islanan muzun kabuğu bıçakla çok çabuk soyulabiliyor. Soyulan muzları, mikserde kolay çekilebilmesi için 2'ye 3'e bölüp mikserin kabına koydum.

Katkısız, Pratik Muzlu Dondurma Yapımı

Muzlar mikserde 2 dakika çekildiğinde, dondurma kıvamına gelecektir. Bu işlemden sonra dondurmamız servise hazır.

2 Dakikada Doğal, Katkısız, Pratik Muzlu Dondurma Yapımı
3 muzdan dondurma kaşığı ile 12 top dondurma çıktı. Tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi olmadan, çok pratik ve hızlı bir şekilde, sadece 2 dakikanızı ayırarak dondurma yapabiliyorsunuz. Dondurmanın üzerini antep fıstığı ile süslemeyi tercih ettim. Muzun kendisi tatlı bir meyve olduğundan, şeker ekleme (pudra şekeri ya da bal) ihtiyacı hissetmedim, iyi ki de eklememişim çünkü oldukça tatlı oldu. Hazırlarken sade yapmayı tercih ettim ama miksere muzları koyarken damla çikolata, ceviz ya da fındık eklerseniz de çok güzel olacaktır. Şeftali, kayısı, çilek gibi diğer meyveler ile de yapmak çok lezzetli olacaktır. İşte sadece 2 dakikada doğal, katkısız, pratik muzlu dondurma yapmak bu kadar kolay :)


29 yorum:

  1. Dondurma severler için müthiş bir tarif! Bence de ceviz fındık ilavesi daha güzel lezzet katacaktır. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle daha güzel olacaktır. Bir dahakine ben de damla çikolatalı yapmak istiyorum. Çok da pratik hiçbir şey eklemeye gerek yok.
      Sevgiler bizden efendim ;)

      Sil
  2. sadece muz mu bu çok iyiymiş başka meyvelerle de olur sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi tabi, çilek, şeftali, kivi,kayısı hepsi ile bu yöntemle yapılabilir. Çok lezzetli olur. Ama tabi çileği, şeftaliyi falan temizleyip, dondurmak daha iyi olacaktır. Muz gibi kabuğu çabuk soyulmayacaktır.

      Sil
  3. of aman of. muz ve çikolata hayatta en sevdiğim iki şey ve ikisini de hemen her gün yerim :) demek evde muzlu dondurma haaa offff yapılır tam pikiki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep,
      Yapın yapın deneyin bence de. Çok lezzetli oluyor, hazır dondurmalar ile kıvamı aynı ama lezzeti, aroması çok daha güzel.

      Sil
  4. dondurma nerde ben orda :)çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, beğenirsiniz inşallah. Sevgiler...

      Sil
  5. Merhaba Nil,
    Hoşgeldiniz. Tabi geleceğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir yazı olmuş, blog keşif etkinliklerini işte bu yüzden seviyorum farklı farklı blogları keşfetmemizi sağlıyorlar :)

    Takibe aldım artık yazılarını kaçırmak istemem , bana da beklerim :)
    www.aylindensevgilerle.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz,
      Blog keşif etkinlikleri gerçekten çok faydalı oluyor dediğiniz gibi.
      Tabi bende takibe alıyorum sizi.
      Sevgiler.

      Sil
  7. Ellerinize sağlık.Dondurmada muz aromasını çok sevenlerdenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Siz de deneyip beğenirsiniz inşallah. Sevgiler.

      Sil
  8. Muhteşem bir fikir, en kısa zamanda deneyeceğim .. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.
      Biz çok sevdik, umarım siz de seversiniz. Sevgiler.

      Sil
  9. Muzlu dondurma tarifi çok güzel olmuş..Elinize sağlık. Aslında fındıklı,fıstıklı çikolata kaplı dondurmalar nedense benim daha çok hoşuma gidiyor..Aslına bakarsanız hem dondurma (her çeşidi) hem de muz benim kan grubuma uygun olmayan gıdalar olduğu için yasak..Ama insanın canı çekiyor ara sıra,dayanamıyoruz hemen mideye götürüyoruz dondurmaları.. :)) İyi dileklerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.
      Bu dondurmanın güzelliği birçok meyve ile yapılabiliyor ve istediğiniz fındık,fıstığı ya da çikolatayı da yapım aşamasında ekleyebiliyor olmamız. Yasak gıda olması insanı daha da cezbediyor :) Afiyet olsun.
      Saygılar.

      Sil
  10. Tekrar merhaba..Blogger site şablonunuz da sanmıyorsam site kodları var..Bilgisayarımda avast anti-virüs programı var..Bu site kodlarını virüs olarak algılıyor..Bilginiz olsun..İyi dileklerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Evet kodlar var ama virüs olarak algıladığını bilmiyordum. Bir çaresine bakacağım. Çok sağolun.
      Sevgiler.

      Sil
  11. kilosu 1.75 miii :(( biz burda 7 tl den alıyoruz ah ah :) tarifi deneyeceğim en kısa zamanda güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aynen, şimdi pahalılandı 2 TL oldu :) Burada zaten geri kalan pahalı, bi muz ucuz, bide alkol, sigara vb. faidesiz şeyler :) Ben ve kötü alışkanlığım muz ;)

      Sil
  12. Canım çekti şimdi :) Blogunuzu takibe aldım bende beklerim sevgiler :) http://betulunsirlari.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betül,
      Hoşgeldiniz. Keşke ikram edebilseydim size.
      Geldim, geldim bende :)
      Sevgiler...

      Sil
  13. çookk güzel ve pratik bi tarifmiş canım hemde sağlıklı bende evde kararan muzları bundan sonra bu şekilde değerlendiririm :) buarada takibin için teşekkürler bende takipteyim artık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedoş,
      Hoşgeldiniz. Evet mutlaka deneyin, hem çok lezzetli oluyor hem de katkısız ve pratik.
      Rica ederim. Bol takipçiniz olsun:)
      Sevgiler...

      Sil
  14. Kızım muz canavarı hemde dondurma diye ölüyor... Tam bizlik bir tarif, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy maşallah. Afiyet, şifa olsun ona. Çok güzel oluyor, hem pratik, hem katkısız, tavsiye ederim.
      Sevgiler.

      Sil