Malzemeler:
Yeşil renk şeker hamuru
1 kalem ya da kalın çıta
İnce uçlu makas
Yapılışı:
Öncelikle şeker hamurumuzu şekilde görüldüğü gibi koni şekline getiriyoruz. Biraz beklerse hamur hafif sertleşecektir ve kesmesi daha rahat olacaktır. En altı, pastaya oturtacağımız bölüme, ucu sivri bir çıta ya da kalem oturtuyoruz ki, hem daha rahat çalışalım, hem de pastaya yerleştirirken kolaylık sağlasın.
Yeşil şeker hamuruna koni şekli verilip çıtaya oturtulur |
İnce uçlu makas yardımıyla en üstten aşağı doğru, aynı sıradakiler yan yana, alt sıradakiler bir üst kesiktekilerin ortasına gelecek şekilde kesikler atılır. Kesik atılırken, şeker hamurunu tamamen kesmemeye dikkat ediyoruz.
İnce uçlu makas ile kesikler atılır |
Çam ağacının dalları oluşturuldu |
Ağactaki kesiklerin uçlarını kaldırıyoruz |
Şeker hamurundan kaplumbağa yapmak isterseniz Buraya Tıklayarak yazımı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder