/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

28 Kasım 2014 Cuma

0 Şeker Hamurundan Çam Ağacı Yapılışı

Kış gelmesiyle pastaların süslemeleri de kışa uyum sağladı. Şeker hamuru ile kapladığım pastama, çam ağaçlarının çok yakışacağını düşündüm. Sonrasında koyuldum işe. Çam ağacının yapımı çok çok kolay ve pratik, ama görünüşü oldukça profesyonel. İster yeni yıl konseptli pastalarınızı süsleyin, ister pastanızın üzerinde kendi ormanınızı oluşturun. Hayal gücü size kalmış.






Malzemeler:

Yeşil renk şeker hamuru
1 kalem ya da kalın çıta
İnce uçlu makas


Yapılışı:

Öncelikle şeker hamurumuzu şekilde görüldüğü gibi koni şekline getiriyoruz. Biraz beklerse hamur hafif sertleşecektir ve kesmesi daha rahat olacaktır. En altı, pastaya oturtacağımız bölüme, ucu sivri bir çıta ya da kalem oturtuyoruz ki, hem daha rahat çalışalım, hem de pastaya yerleştirirken kolaylık sağlasın.


Yeşil şeker hamuruna koni şekli verilip çıtaya oturtulur

İnce uçlu makas yardımıyla en üstten aşağı doğru, aynı sıradakiler yan yana, alt sıradakiler bir üst kesiktekilerin ortasına gelecek şekilde kesikler atılır. Kesik atılırken, şeker hamurunu tamamen kesmemeye dikkat ediyoruz.

İnce uçlu makas ile kesikler atılır
 Aşağıya kadar kesikler tamamlanır ve ağacımızın dalları elde edilir.


Çam ağacının dalları oluşturuldu
 Son olarak parmağınızın ucuyla ya da bıçağın tersiyle dalların sivri uçlarını yukarıya doğru kaldırırsanız, çok daha gösterişli bir çam ağacı elde etmiş olursunuz.


Ağactaki kesiklerin uçlarını kaldırıyoruz
Ben ağacı hazırladıktan sonra çıtayı çıkarttım. Eğer isterseniz siz de bu aşamadan sonra alttaki çıtayı çıkartıp, ağacı pastanın üstüne altını hafif ıslatarak yerleştirebilirsiniz.

Şeker hamurundan kaplumbağa yapmak isterseniz  Buraya Tıklayarak yazımı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder