/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

24 Kasım 2014 Pazartesi

0 Muzlu Piramit Pasta Nasıl Yapılır? Adım Adım Resimli ve Pratik Tarifi

Akşama misafir gelecek, az zaman var, yemekten sonra çay - kahve eşliğinde ikram edilecek güzel bir pasta yapsam ama çok fazla zamanımı almasa, beni yormasa, sonuç mükemmel olsa... Böyle durumlarda; bütün bu beklentileri karşılayan, yapımı basit ve herkesin yemeyi sevdiği bir tarif gelir aklıma: Piramit Pasta... Ama Piramit Pastanın en güzeli içinde sürpriz olanıdır :) Ve muz, kakaolu pastalara en yakışan meyvelerden biridir. Adım adım resimli ve püf noktalı bu tarifi uyguladığınızda, emin olun, aileniz ve misafirleriniz bayılacak.



 Malzemeler:
  • 4 Su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
  • 1,5 paket petibör bisküvi
  • 2 adet  muz (isteğe bağlı başka meyveler ile yapılabilir, damla çikolata eklenebilir)
  • Süslemek için; hindistan cevizi, pasta süsü şekerleri

Yapılışı:

Kremasını yapmak için, şeker, un, süt, kakao, vanilya bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak kabarcıklar çıkarmaya başlayana kadar pişirilir.


Krema malzemelerini tencereye alarak pişiriyoruz

Pişen kremanın üzerine 1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı eklenir ve tereyağ eriyene kadar karıştırılıp altı kapatılır. Kakaolu kremamızın ilk sıcaklığı çıkana kadar dinlendirilir. Bu sürede üzeri kabuk tutmaması için arada karıştırılır.

Düz bir tabak ya da tabla üzerine alüminyum folyo veya streç film uygun ölçülerde kesip yayılır. Üzerine 3 adet enine, 6 adet boyuna bisküvi konulacak şekilde ölçü alınarak kremanın ilk katı sürülür.


Kremanın ilk katını folyonun üzerine yayıyoruz
Üzerine birinci kat bisküvi şekildeki gibi yerleştirilir.

Bisküvi 3 adet enine, 6 adet boyuna olmak üzere yerleştirilir
2. kat kakaolu krema, bisküvilerin üzerine yayılır. 2. kat bisküvi dizilir ve üzerine tekrar krema yayılır. 3. kat bisküvi, ortadaki sıraya koymadan, sadece kenarlara yerleştirilir, üzerine tekrar krema yayılır. 4. kat bisküvide de aynı işlem tekrarlanır. Böylelikle ortada 2 kat, yanlarda 4 kat bisküvi üstüste gelmiş olur. Kalan kremanın tamamını yayıldıktan sonra, orta bölüme 2 adet muzu yerleştirilir.

Muzlar ortadaki boşluğa yerleştirilir

Folyo yardımıyla iki uzun taraf muzların üzerinde birleştirilir ve el ile düzleştirilerek piramit şekli verilir. Açılmaması için kenarları sıkıca katlanır.


Folyo yardımı ile pastaya piramit şekli verilir

Pasta tam şeklini alabilmesi için buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirilir. Eğer vaktiniz varsa ve bir gece dinlendirirseniz, daha bütünleşmiş ve düzgün hatlara sahip bir piramit pasta elde edersiniz. 




Dinlenen pasta isteğe bağlı olarak hindistan cevizi ve pasta şekerleri ile süslenerek servis yapılır.





Muzlu Piramit Pasta
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder