/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

7 Aralık 2015 Pazartesi

44 Blog: Beyin Tümörü İle Yaşamak


Onur'un hikayesini daha çok yeni, birkaç gün önce öğrendim. Onedio adlı sitede, Kansere Kafa Tutarken Dopdolu Yaşayan Çiftin Umut Dolu Hikayesi "Ceren- Onur" başlığıyla. Hikayelerini okurken, azimlerini, sabırlarını, umutlarını, birbirlerinin elini hiç bırakmamalarını okurken, farketmeden gözlerimden süzüldü gitti gözyaşlarım.

2007 yılında Onur'a beyin tümörü teşhisi konmuş ve bu hastalığın karşısında dimdik ayakta durmuş. Onur kendi gibi bu hastalıkla savaşanların yaşadıklarını, tedavilerini, sorunlarını ve çözümlerini paylaştıkları kaynaklar aramış ancak yeterli kaynak bulamadığından, kendi hislerini, bilgilerini ve yaşadıklarını aktarabileceği bir blog açmış :  Beyin Tümörü İle Yaşamak

Yaşadığı zor süreçte en büyük destekçisi ailesi olmuş, özellikle de eşi Ceren. Geçirdiği operasyonlar sonrası hastalığın tekrar nüksedebileceği gerçeği ortaya çıkmış ve maalesef ki 2010 yılında hastalık nüksetmiş. Onur ve ailesi yaşama sevincinden, morallerinden, umutlarından hiç bir şey kaybetmemek adına çok çaba sarfetmişler. Nitekim de takip sürecindeki sonuçlar ile de bu olumlu gelişmeyi görmüşler.

2014 yılının Aralık ayında Onur'un hastalığı 4. evreye ulaşmış. Aşkları ile, birbirlerine verdikleri destek ile bir yandan tedaviler devam ederken, diğer yandan da umutlarını hiç kaybetmeden hayatın tadını çıkarmaya devam etmişler.

Geçtiğimiz ay Onur bir nöbet geçirmiş. Ve o günden bu yana hastanedeki tedavisi devam ediyor. Yaşadıkları zor süreçi, Ceren fırsat buldukça Facebook'ta Beyin Tümörü İle Yaşamak Sayfasında bizler ile paylaşmaya devam ediyor. Benzer süreçleri yaşayanların ve ailelerinin ihtiyaçlarını, onları ziyarette nelere dikkat etmemiz gerektiğini aktarıyor.

Zor bir süreç geçiriyorlar, bu süreci ve sıkıntılarını  en iyi, aynı sıkıntıları yaşayan kişiler ve aileleri bilir. Ancak hikayelerini okuduğum günden bu yana gece gündüz Onur ve onun gibi umut taşıyan, direnen herkes için dua ediyorum. Lütfen siz de bu blogger arkadaşımıza destek olun, dualarınızı esirgemeyin.

Allah, Onur'a ve tüm amansız hastalıklarla savaşan hastalarımıza acil şifalar versin. Aileleri için de hiç kolay değil, Allah onlara da sabır ve kolaylıklar nasip etsin, güç versin inşallah.

Facebook : Beyin Tümörü İle Yaşamak

Blog : Beyin Tümörü İle Yaşamak

Onedio : Onur ve Ceren'in Hikayesi


Aşk ve sevgi herşeyin ilacıdır. Görecek sağlıklı ve güzel günlerinizin olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. İyi haberlerinizi en kısa zamanda almak dileğiyle...

Düzenleme 12.01.2016 : Onur, 12 Ocak 2016 günü vefat etmiş. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine ve tüm yakınlarına sabırlar diliyorum.



44 yorum:

  1. Allah yardımcıları olsun Onur ve Ceren'in. Çok zor !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok zor, yaşamayan bilemez elbette.Allah yardımcıları olsun ve kısa zamanda şifa bulur inşallah.

      Sil
  2. Dilerim en kısa zamanda çaresi bulunur, tedavi olur....:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. inşallah. Allah yardımcıları olsun.

      Sil
  3. Allah şifa versin, tüm hastalarımıza inşallah!
    Moral, motivasyon her şeyden önemlisi sevgi ve destek ne kadar da önemli!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de canım. O psikoloji öyle zordur ki, bir dönem annemin rahatsızlığında, dahiliye bölümünde olduğumuz için, yan odalarda kanserli hastalarda vardı, uzun uzun gözlemleme imkanım oldu. Hastalığı çeken için de zor, yanında olan için de. O nedenle Ceren'i ve ailesini ne kadar takdir etsek azdır. Onlar dimdik ayakta olup, sevgi ve desteklerini biran olsun kaybetmemişler. İnşallah herşey daha iyi olur ve iyi haberlerini duyarız.

      Sil
    2. Bilmez miyim yaa, hastaneye adım attığımdan itibaren enerjim o kadar düşüyor ki, zor toparlanıyorum ciddi ciddi betim benzim atıyor :( Sizlere de geçmiş olsun ;)
      işte bir hafta falan kayın validemin varis ameliyatı için gitmek zorunda kalmıştım, zor bir ameliyat değildi ama kontroldü, köpüklemeydi derken bir hafta sürekli git gel yaptık ve etrafta olanları gördükçe, başkalarının dertlerine şahit oldukça morali yüksek tutmakta bir o kadar güçleşti ki anlatamam. Çok basit şeylere takılıyoruz hayatta gerekten de neler var halbuki, şükür noktasında noksanız :(
      Allah yaşamında ölümünde hayırlı olanını nasip etsin, dediğin gibi sana da zor sevdiklerine de! İnşallah güzel haberler gelir, dua ile..

      Sil
    3. Amin hepimize geçmiş olsun. Gerçekten de çok basit şeylere takılıyoruz. Başımıza gelmeden anlamıyoruz. "ayy vah vah vah tüh tüh, bilmemkimde de oldu, iyileşti, sende de şöyle böyle" çok biliyoruz gerçekten. Oysa ki hastanın ve hasta yakınının ihtiyaci bunları duymak değil. Ceren çok güzel yazmış facebooktaki yazısında. Ziyaret kabul etmiyorsak gücenmeyin, yanlış anlamayın.Çok yakınlar dışında kabul edemiyorsak nedenleri var. Ya da "zor bir dönem geçiriyorsun farkındayım, yanımdayım" demekten de çekinmeyin. Ama tv de şunu duydum iyi geliyormuş, çaresi bulunmuş lafları da boş. Zaten yapılabilecek herşey yapılıyor. Bunları söylemeyin diyor.
      Çok da haklı, insan yaşamadan bilemiyor, her halimize şükür. Allah hayırlısını versin en güzel söz, hayırlısıylan şifalar versin. ailesine güç ve sabır versin.
      Sevgiler canım.

      Sil
    4. Öyle daha hassas davranıp daha çok empati lazım ;)
      Sevgiler..

      Sil
    5. İnşallah yapabilmek dileğiyle canım.
      Sevgiler.

      Sil
  4. Allah acil şifa versin inşallah. Sevenlerine de sabır ve güç dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, dualarımız Onur ve tüm şifa bekleyenlerle inşallah.

      Sil
  5. Allah acil şifalar versin bende destek vermek isterim bişeyler düşünüyüm bakalım ne yapabiliriz onun morali için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. İnşallah. Kendisi Ceren'in yazılarında olduğu gibi, iyi hissettiği zamanlarda yazılan yorumları, destekleri hep okumuş ve moral bulmuş. İnşallah bizim de moral verici ve iyi dileklerimizi sağlığına kavuşmuş bir şekilde okur ve gülümser.

      Sil
  6. rabbim yar ve yardımcıları olsun inşaallahhh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Dualarımız Onur'la ve tüm hastalarla...

      Sil
  7. ALLAH yardımcıları olsun inşallah okurken içim titredi en kısa sürede şifa bulsun inşallah :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. İnşallah. Allah şifa versin Onur'a ve ailesine de güç versin.

      Sil
  8. Hepimizin başına gelebilir. Allah yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ELbetteki hepimizin başına gelebilir. Yaşa başa bakmıyor hastalıklar. Onur henüz 33 yaşında ve yaklaşık 7 yıldır hastalığıyla başa etmeye çalışıyor. Daha çocuk yaşta zorlu hastalıklara yakalanan o kadar çok yavrucuk var ki. Allah hepsine şifa versin, ailelerine güç ve sabır versin.

      Sil
  9. Allah yardımcısı olsun. Zor ama sabredilmesi gereken bir şey. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Hastalığı veren de Allah, şifayı veren de. Derler ya Allah doktorunu, ilacını rasgetirsin.

      Sil
  10. Allah yardımcıları olsun zor günler yaşıyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım. Tüm hastaların ve onların yanında destek olan ailelerinin Allah yardımcısı olsun.

      Sil
  11. Çok derin etkiledi beni onların hikayesi.. Diliyorum ki, şifa bulsun Onur. İnanıyorum ki, Ceren'in sevgisi onun ilacı olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni de çok etkiledi, hastalıkta, sağlıkta, iyi günde kötü gündenin karşılığı bu olsa gerek. Allah yardımcıları olsun. Şifalar nasip etsin.

      Sil
  12. Allah şivalar versin... Sabır diliyorum ikisine de...

    YanıtlaSil
  13. Allah şifalar versin, Hep iyi haberlerini duyalım azimleri daim olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, inşallah Onur'un ve tüm şifa bekleyenlerin, güzel haberlerini almak dileğiyle.

      Sil
  14. Allah hem şifa hem de sabır versin..
    Dualarımızı eksik etmeyelim..

    YanıtlaSil
  15. geçmiş olsun :( bu arada blog keşif etkinliğinden buldum siz :) takipteiym sizide beklerim http://apaydindunyam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. Allahım yardımcısı olsun , sifa versın ınsallah :( sevgıler

    YanıtlaSil
  17. Allah acil şifa versin..İkisine de sabır ve dayanma gücü versin. Aşk her zaman onlarla olsun

    YanıtlaSil
  18. En önemlisi moral.. Allah onur ve tum hastalara acil şifalar versin.. umarım hersey duzelır...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıdığım, morali, yaşam enerjisi olmadığı için, hasta olanlar var. Doktor tamamen psikolojik, kendisinin iyileşmeyi istemesi gerekli, yoksa olmaz diyor. Gerçekten de her hastalıkta moral çok önemli, bazı hastalıklarda ise tamamen hastalığın sebebi..

      Sil
  19. ama bravo onların birlikte güçlerine yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet takdir-e şayan. Allah hayırlı sağlıklı ömürler nasip etsin her ikisine de, tüm hasta ve yakınlarına da...

      Sil
  20. Yazıyı tam okurken içimden Onur için dualar geçiriyordum . Sonunda vermiş olduğun haberle içim gerçekten kötü oldu. Mekanı cennet olsun inşallah !!!
    Allah kimseleri hastalık gibi zor dertlerle imtihan etmesin inşallah !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yazarken büyük umutlarla yazmıştım. Bir kaç gün sonra haberi aldım. Ama takdir-i ilahi diye bir gerçek var. Allah herkese hayırlı ve sağlıklı ömür nasip etsin, biz bilemeyiz ki en hayırlısı nasıldır?
      Tüm ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun. Yakınlarına Allah sabır versin inşallah.

      Sil