/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

30 Mart 2015 Pazartesi

4 Bir Menü: Galetalı Pırasa Böreği- Çikolatalı Topkek


Akşam için pırasa yemeği yapmayı planlarken, raftaki galeta unu gözüme takıldı. Bir pırasaya baktım, bir galeta ununa, bir de buzdolabında yapılmayı bekleyen yufkalara. Gözümde birden çıtır çıtır pişmiş nefis pırasalı börekler canlandı. Dedim hemen girişeyim işe ve aklımızda duracağına karnımızda dursun :) Sonra böreği kardeşsiz bırakmak olmaz deyip, bir de yanına çikolatalı kek çırptım. Oturdum ellerimle size kek yaptım :)

Galetalı Pırasa Böreği İçin;

4 adet yufka
3 adet pırasa
1 adet büyük havuç
1 adet çarliston biber
1 su bardağı galeta unu
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber

İnce ince kıyılmış pırasa, çarliston biber ve rendelenmiş havuç, 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur.
Pişmeye yakın tuz. karabiber, pulbiber eklenir ve soğumaya alınır.

Galetalı Pırasa Böreği

Ayrı bir kapta sıvıyağ, yumurtanın akı, yoğurt karıştırılır. 1 yufka açılır, içine yoğurtlu karışım fırça ile sürülür ve yarım ay şeklinde katlanır. Katlanan yufka 3'e bölünür ve her parçanın içine pırasalı içten konup, sigara böreğinden daha kalın olacak şekilde sarılır. Tüm yufkalar bu şekilde kesilip sarıldıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülür, galeta ununa bulanır. Aralıklı olarak tepsiye dizilen börekler, 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirilir. Fırından çıkardığınızda kabarmış, çıtır çıtır börekleriniz olacak :)

Galetalı Pırasa Böreği

Çikolatalı Topkek İçin;

3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Damla çikolata

Yumurta ve şeker köpük köpük olana dek çırpılır. Sıvıyağ, süt, kakao,vanilya eklenir, karıştırılır. En son un, kabartma tozu ve damla çikolata da eklenir ve çırpılır. Kek karışımı cupcake kalıplarına, her kalıbın yarısı dolacak şekilde paylaştırılır. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. 

Çikolatalı Topkek
Arzu ederseniz benim yaptığım gibi üzerini kendi hazırladığınız ya da hazır çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun...

Çikolatalı Topkek

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık :) iade-i ziyarete geldim şu top keklerden ikram eder misin :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldiniz. Tabiki.. Belki bir gün bir yerde buluşuruz, taze taze ikram ederim size ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu böreği merak ediyordum yazdığım iyi oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah beğenirsin canım. Afiyet Olsun ;)

      Sil