/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

4 Ocak 2015 Pazar

6 Pratik Kandil Simidi Tarifi (Pastanedekinden Daha Güzel)


Kandil günleri çocukluk anılarım gelir gözümün önüne. Akşamı dört gözle beklerdim ki, babam pastaneden aldığı tazecik kandil simitleriyle işten dönsün, o günün bereketiyle herkese yetsin. Kutunun içinde genelde 5 tane sade, 5 tane susamlı simit olurdu. Abimle bölüşürdük 1 susamlı sana, 1 sade bana... Ama en çok susamlısını severdim :) Pastaneden alınmazsa, evde de yapılırdı. Mübarek günlerde yapılan, evin bereketini arttıran, konu komşuya dağıtılan hamur işlerinin en güzellerindendi kandil simidi... Belki o günlerden kalan bir sevgidir bendeki. Her zaman da düşünürüm bu güzel simit neden sadece kandil günlerinde üretilir, kandil dışında arasanız bulamazsınız hiçbir yerde.

Kandil simidine olan sevgimden sık sık yaparım bu güzel tarifi, kandil ya da bayram beklemeden. İçinde sirke olduğundan kıyır kıyır ağızda dağılan harika bir kurabiye olur. Mahlep, konulması isteğe bağlı olsa da, mis gibi bir koku ve aroma verir simide.

Güvenerek yapabileceğiniz harika, pratik bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

1 Paket margarin
1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 çorba kaşığı mahlep (isteğe bağlı)

Dışı için;
1 yumurtanın akı
çörek otu, susam

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, tuz karıştırılır. Karışıma sirke ve üstüne kabartma tozu eklenir, Bu esnada sirke ve kabartma tozunun foşurdadığını ve hafif kabarcık yaptığını göreceksiniz. Yavaş yavaş un eklenerek tüm malzemeler karıştırılır ve ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınır ve rulo şekil verilir. Rulo birleştirilerek simit oluşturulur.

 

Yumurta akı bir tabağa alınır. Simit şeklindeki hamur önce yumurta akına, daha sonra susam-çörek otuna bulanarak, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.

 

Kurabiyeler 180 derece fırında pişirilir. Benim fırınımda yaklaşık 15 dakikada pişti. Pembeleştiğinde fırından alın, çünkü çıkarttığınızda da kendi sıcaklığı ile pişmeye devam edecektir. Çok pişirmeniz, kurabiyelerin kurumasına neden olur.


Sizin de beğenmeniz ve sık sık yapmanız dileğiyle... Afiyet olsun.





6 yorum:

  1. Elinize sağlık. Bu aksam ne çok yedim kandil simidi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. Çok severim ben de kandil simidini :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık tarifi denedim çok güzel oldu.İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Teşekkür ederim. Çok sevindim tarifin güzel olmasına. Utandırmadı beni :)
      Sevgiler.

      Sil
  3. Çok severim çocuklugumdan beri. Elinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babam işten gelirken getirecek mi diye, kandil akşamlarını iple çekerdim. Sanki pastanelerde başka zaman yapmazlardı kandil simidini, illa o gün yapılacak, güllaç gibi :)

      Sil