5 Dakikada Hazırlanan Frambuazlı Cheesecake |
Cheesecake favori tatlılarımdan biri... Yemeye bayılıyorum ancak hazırlanması oldukça meşakatli, ve krema bölümü eğer titizlikle pişirilmezse çatlayabiliyor, beyaz rengini kaybedebiliyor. Hafta sonu uzun zamandır raflarda görüp denemeyi istediğim, Dr Oetker Cheesecake Yap 'ı sonunda aldım. Açıkça söylemeliyim ki, hazırlamaya başlarken çıkacak sonuçtan büyük beklentim yoktu. Ancak oldukça az vakitte, az malzemeyle, pişirmeden, kalıptan kolay çıkartılabilen bir cheesecake çıktı ortaya. Lezzeti mi? Bence pastanede satın aldıklarımızdan çok daha lezzetliydi. Çat kapı gelen ve özel misafirlerinize hızlıca hazırlanıp ikram edilebilecek harika bir görüntü ve lezzet. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Cheesecake Yap'ın içindeki toz ile cheesecake in özel kreması hazırlanıyor. Bunun için ekstradan süt ve yoğurt yeterli. Tabanı için her zamanki gibi tahıllı bisküvi gerekli. Tercihimi Eti Burçak'tan yana kullandım. Üzeri için cheesecake i neyli yapmak istiyorsanız onun ile kaplayabilirsiniz. Çikolatalı, limonlu, vişneli vb. Ben evde bulunan hazır frambuaz sosu kullandım. Eğer istenilirse nişasta, meyve ve su ile ev yapımı sos da hazırlanabilir.
Hazırlanışını merak ettiyseniz haydi buyurun:
Malzemeler:
Kreması için
1 paket Dr. Oetker Cheesecake Yap
2,5 su bardağı soğuk süt
1,5 su bardağı yoğurt
Tabanı için
1,5 paket Eti Burçak Bisküvi
70 gr tereyağ
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için
Frambuaz soslu jöle
Su
Hazırlanışı:
Dr. Oetker Cheesecake Yap |
2,5 su bardağı soğuk süt çırpma kabına boşaltılır, üzerine paketin içindeki tozun tamamı dökülür. Mikser ile önce düşük seviyede sonra yüksek seviyede 2 dk boyunca çırpma işlemi gerçekleştirilir. Krema çırpıldıkça, krem şanti gibi kıvam almış olacak. 2 dakika sonra 1,5 su bardağı yoğurt kremaya eklenir, 1 dk kadar daha çırpılır ve yoğun kıvamlı krema elde edilir.
Eti Burçak Klasik |
Öğütülmüş bisküviler |
Eritilmiş tereyağ |
Tereyağ ve süt ile ezilmiş bisküviler |
Bisküvi ile oluşturulmuş cheesecake tabanı |
Taban üzerine hazırlanmış olan krema yayılır ve üzeri düzlenir. Bu şekilde kalıbıyla birlikte 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
Yaklaşık yarım su bardağı Frambuaz sosu kaşık yardımı ile karıştırılarak iyice açılır. İçine 2-3 yemek kaşığı su eklenerek akmayacak bir kıvam elde edilir. Buzdolabında 1 saat dinlendirilmiş cheesecake in üzerine sos gezdirilir ve üzeri düzlenir. Soğutulmak üzere 1 saat daha buzdolabında dinlendirilir.
Frambuaz Sosu |
Deneyip, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Afiyet olsun...
En sevdiğim tatlıdır cheesecake ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilbana da beklerim.. beautycoma.blogspot.com
Ben de bayılırım cheesecake'e. Pratik olunca daha da güzel oldu:) Hoşgeldiniz. Size de hemen geliyorum ;)
SilMerhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
YanıtlaSilHoşgeldiniz ;) Teşekkürler, tabi ziyaret edeceğim ..
SilÇok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık.Banada beklerim.Sevgilerle...
YanıtlaSilTeşekkür ederim, keşke ikram edebilseydim size de.. Takipteyim, yine beklerim ;)
SilYemiş kadar kıymetli oldu tskederim siz benim yerimede tadına bakın. Sevgilerle
SilMükemmel oldu çok teşekkür ediyorummm nefiss yemeye doyamadık 😍😍😘😘
YanıtlaSilÇok sevindim beğenmenize. Afiyetler olsun ;)
SilSüzme yoğurt yerine labne kullandım . Gayet güzel oldu . Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilŞahane, afiyet olsun. Eminim enfes olmuştur. Sizin de ellerinize sağlık.
SilSevgiler.