/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

6 Mayıs 2016 Cuma

40 Glapsides Plajı - Gazi Mağusa

Glapsides Plajı - Gazi Mağusa
Biz, geçtiğimiz hafta sonu deniz sezonunu açtık :) Bu yıl denize olan özlemimi ilk Glapsides Plajı'nda gidermek istedim. Bana göre KKTC'nin en mükemmel denizi ve plajı, Glapsides. Kıbrıs'ın güneyinde Gazi Mağusa şehrinde bulunuyor. Ve Glep-sayds olarak değil, yazıldığı gibi okunuyor. Eğer Gazi Mağusa'ya gelip, halktan birine Glepsayds'a nasıl gidebilirim diye sorarsanız, kimse anlamaz söylemedi demeyin :)

Gazi Mağusa
Glapsides, şehir merkezine yakın bir plaj. Mağusa'da denize girmek isterseniz iki alternatifiniz bulunuyor. Birincisi Palm Beach Plajı da denen Kapalı Maraş'ın hemen önündeki küçük bir plaj. İkincisi ise Glapsides. Aslında Mağusa, denize uzun kıyısı olan bir liman şehri. Fakat stratejik konumu nedeniyle, deniz kenarlarının büyük çoğunluğunda Askeriye mevcut. Tabi bir de Mısır'dan özel getirilen harika kumlara sahip, zamanın Miami'si Maraş bölgesi var. Şu anda orada Türk-KKTC Askeri ve Birleşmiş Milletler görevlileri dışında yaşayan kimse yok. Giriş yasak. Bir başka yazımda Maraş'tan da bahsedeceğim.


Gazi Mağusa Devlet Hastanesi
Gazi Mağusa şehir merkezine geldiyseniz, önce Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünü geçiyorsunuz. Ardından Gazi Mağusa Devlet Hastanesi'nin hemen ilerisinden sağa dönüp tabelaları takip ediyorsunuz. Plaja giden yol üzerinde sağlı sollu villalar yapılmış. Burada yaşamak harika olmalı.

Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Plajın hemen girişinde büyük bir araç otoparkı var. Plaja giriş de, otopark da ücretsiz. Arabanızı park edip, boylu boyunca uzanan inci tanesi kumlarda yürümeye başlıyorsunuz. Plajda cüzi bir ücret karşılığında, şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor. Ve eğer yanınızda getirmediyseniz, yakınında bulunan büfeden de yiyecek, içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.

Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Plajın bu bölümünde, belirli dönemlerde plaj voleybolu turnuvaları düzenleniyor. Birkaç kez denk gelmiştik. İzlemesi dahi oldukça zevkliydi.

Glapsides Plajı
Glapsides Plajı- Evet o Tombik Ayak Parmakları Benim :)
Mayıs ayı başında olmamıza rağmen, hava sıcaklığı 35 derecelerdeydi. Su ılıktı, hava sıcak olduğu için suyun ılıklığı üşütmüyordu. Glapsides'e Temmuz-Ağustos ayı gibi geldiğiniz de, su da oldukça sıcak oluyor. Benim gibi sıcak su sevenler için tadından geçilmiyor. Plajın muhteşem kumları var. Tane tane. Hani denizde taş sektireyim deseniz, gerçekten tek taş bulamazsınız. En sevdiğim yanlarından biri de, su hemen derinleşmiyor. Suyun içerisinde  yaklaşık 100 metre yürüyorsunuz, ancak boya geliyor. Bu nedenle de sığ deniz sevenler ve çocuklu aileler için  paha biçilemez bir plaj. Bu arada Akdeniz tuzlu bir suya sahip. Yıllar önce ilk kez Akdeniz'de denize girdiğimde, uzun süre gözlerimi açamamıştım, tuzdan yanmıştı. O nedenle ya deniz gözlüğü kullanmalı ya da gözleri tuzlu sudan biraz korumalı. Üstelik uzun süre denizde kalıp, kuruduğunuzda, vücudunuzda dahi tuzlar belli olabiliyor. Benim gibi bahar alerjilerine sahip olanlar için ise şifa gibi. Tuzlu suyu, kaşıntılarımı azalttığı için seviyorum :)

Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Şezlongların biraz ilerisinde, muz, deniz bisikleti, jet ski gibi deniz sporlarının da yapılabileceği, kiralama bölümü bulunuyor. Aslına bakarsanız, fiyatlar Antalya'daki plajlardakinden daha uygun.

Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Glapsides Plajı
Glapsides Plajına geldiysem en büyük zevklerimden biri, denizden çıktıktan sonra upuzun sahilinde, harika kumların üzerinde yürümek. Vücudunuzda ne kadar kötü enerji ve elektrik varsa, kumlar adeta alıp gidiyor.

Glapsides Plajı
Eee... Böyle güzel bir denize, böyle güzel bir sahile gelip, üstelik de deniz sezonunun açılışını yapınca, kendimizden bir hatıra bırakmamak olmazdı elbette. Sevgili eşimin ve benim baş harflerim. Kalbim Ege'de kaldı der ya Sezen, benim de kalbim Akdeniz'de kaldı...


Peki İstanbul Hanımefendisi, taa İstanbul'lardan buralara gelir de, kendini belli etmez mi?






40 yorum:

  1. Plajın fotoğraflarını gördüm içim gitti yapmayın :(( burada yağmur yağıyor ben deniz deniz diye ölüyorum. Doya doya tadını çıkarın ben daha 1 ay bekleyeceğim denize girmek için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy. İnşallah en yakın zamanda açılışı yaparsınız sizde. Dün-bugün burada da yağmur yağdı ama hava soğuk değil. Biz geçen haftadan açılışımızı yapmış olduk. Darısı sizlerin başına :)

      Sil
  2. İstanbul Hanımefendisi, yüreğim pır pır etti, derler ya... Öyle oldum. Bir yoruldum, bir bunaldım işten güçten, insanlardan... Biraz kum biraz deniz kokusu... Hanımım keyfini çıkar oraların, benim için de yürü kumlarda, deniz kokusunu içine çek. Öpüyorum <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, sorma, hayat yoruyor bizi. Benim en büyük şansım, hem deniz sezonunun erken açılması, hem de yakınlarımda denize girebileceğim yerlerin olması. En yakın zamanda darısı senin de başına olsun, şöyle huzurlu, uzuuun bir tatil... Öpüyorum canım.

      Sil
  3. Biz temmuzu bekliyeceğiz artık. temmuzda bir Erdek yaparız ve onunla avunuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erdek'te az denize girmedim Profösör. Bandırma'da okurken hafta sonu kaçamaklarımızı yapardık. Belki birgün yolunuz Akdeniz'e de düşer, ne dersiniz?

      Sil
  4. HARİKA çok şanslısın. Ben çok bunalıyorum buaralar benim yerime de gez oralarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım, sınavları, sorumlulukları bitir ve at bir kenara gel stres atalım desem de gelebilsen keşke...

      Sil
  5. hanfendicim harika görsellerle Kıbrısı ekranlarımıza taşıdın. Orada başladı artık deniz sezonu. Benim kayınbiraderim subay orada 3 sene görev yaptı. Yazları feci sıcak oluyormuş , suyu da epey ılıkmış. O kumlar evet aynen öyleymiş.
    Keyfini sürmen dileğiyle canım. kalpler de pek yakışmış kuma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Demir Hanımcığım. Hani hava 45 derece oluyor, suya gireyim de serinleyeyim diyorsunuz, su da sıcak :) Subaylar için daha rahat geçmiş olabilir ama, asker erler yaz sıcağında dışarda nöbet tutuyorlar da üzülüyorum onlara. Çok soğuk da zor işte, sıcakta. Birgün Demir prensi de al gelin buralara, beklerim.

      Sil
  6. Deniz kum güneş ohh mis :)

    YanıtlaSil
  7. Bir haftasonu oralara kaçmak için bir plan yaptık, inşallah en yakın zamanda geliciyz hanımcım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahane olur Emine. Gelin gelin dolu dolu geçecektir eminim.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Ne kadar şahane valla çok şanslısınız. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Burada olmanın şanssız tarafları da var, şanslı da. Sanırım bu şanslı yanlarından :)

      Sil
  9. merhaba, gercekten Gazi Magusa cok guzel deniz ve plaja sahip.. ben iki kez kapali Maraş'ta tatil yapma fırsatı yakaladım.. gordugum en guzel deniz ve en huzunlu sehirdi.. ahh simdi oralarda olmak vardi :)
    http://cadsiz.blogspot.com.tr/2015/08/4-gunluk-kacamak.html
    http://cadsiz.blogspot.com.tr/2015/08/suprizlerden-bir-demet.html
    http://cadsiz.blogspot.com.tr/2014/10/tatilden-2014-en-guzel-deniz.html
    oralarla ilgili yazilarim vardi paylasmak istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Sanırım asker ailesisiniz. Çok şanslısınız, ben mesela Maraş'ın içine giremedim. Her gidişte dışarıdan görebildiğim, resmedebildiğim kadarıyla. Yazılarınızın hepsini okudum, çok hoş bir tatil olmuş. Maşallah evlatlarınıza da. Bir gün tekrar gelirseniz, belki oralarda tanışma fırsatımız olur sizinle, ne dersiniz?
      Sevgiler.

      Sil
    2. cok tesekkur ederim. kayinpederim emekli subay, daha once uzun sure Kıbrıs'ta gorev yapmis, biz de onun imkanlarindan faydalandik :) yine firsat olsa hic dusunmem giderim.. bir de ben Kıbrıs'ı gercekten cok sevdim, insallah yine gelirim de gorusebiliriz..

      Sil
    3. Ne güzel olmuş. Belki birgün bana da nasip olur içeri girmek. Hatta belki de gün gelir açılır orası. (Gönlüm Türk toprakları olarak kalmasını istiyor ama bu Rum müzakerelerinde ilk verilecek yer olarak gösteriliyor :(
      İnşallah gerçekten görüşme imkanımız olur oralarda. Sağlıcakla kalın.
      Sevgiler.

      Sil
  10. Uzun zaman oldu oraları görmeyeli. Bu yüzden yazı da resimler de çok iyi geldi :9

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Allah sağlık versin de, insan oğlu kuş misali, yine gelirsiniz, ne güzel olur.

      Sil
  11. fotolara baktım içim açıldı. Burada yorum yazan biri var onu görünce de o isminin üzerine tüm yediklerimi kustum ve gidiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu :)
      Ay anlayamadım ki ben kim o yorum yazan. Bilemedim şimdi :)

      Sil
  12. Ne kadar güzel bi yer. İçim geçti. Çok şanslısınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu açıdan şanslıyım gerçekten Nilgün Hanım. Şükretmem gerek. Darısı sizlerin başına inşallah. Sevgiler...

      Sil
    2. Gerçekten şanslısınız. İyi günler

      Sil
  13. Çok güzelmis. Kiskanmadim diyemem bizde hala kis gibi. Her gün yagmur var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah yakında size de nasip olur deniz sezonunu açmak. Sizin oraların yağmuru meşhurdur, duymuştum :)
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  14. Süpper yaa hanımım! içim gitti ne güzel plaj... Akdeniz gibisi var mı yahu :)))
    Tuzu konusunda haklısın ki, eşim Karadenizli ilk girdiğinde şok oldu :) Hele ki genze kaçtı mı aman aman :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akdeniz iyidir Fenocuğum :)
      Benim bir kez genzime kaçmıştı, aman Allahım, burnumdan ağzıma oradan beynime, oradan gözlere,nasıl bir yanma, biber gazı yemiş gibi olmuştum :)

      Sil
    2. Bilirim bilirim az başıma gelmedi... en çok kulağıma kaçınca gıcık oluyorum 😂

      Sil
    3. hhaha :) Çıkır çıkır ses çıkartır, sallanır durur kulakta. Ne fena:)

      Sil
  15. Kalbimi fotoğraflarda bıraktım :(( Çok güzelmiş kumsal, özellikle denize karşı gölgede yatıp, kitap okumak çok zevkli olur. Hatta geçenlerde bunun hayalini kuruyordum. :D Benim yerime de denize girin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl güzel olur gerçekten. Tabi ki, sizin yerinize de girerim ama siz de en yakın zamanda sezonu açarsınız umarım :)
      Sevgiler.

      Sil
  16. Yanıtlar
    1. Olur, arada oluyor böyle işte maalesef :(

      Sil
  17. Ah, bizim yerimize de denize atın kendinizi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atarım ne demek Handan Hanım, darısı sizin başınıza ;)

      Sil