/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

23 Şubat 2016 Salı

65 Haftanın Bloğu : Gürkan Genç


Çok sevgili Dağınık Anne, hepimizin bayıldığı güzel bir etkinlik başlattı : Haftanın Bloğu. Bu etkinliğe göre; her hafta sevdiğimiz bir bloğu tanıtıyoruz, bu bloğun daha fazla ziyaretçisi olmasına da böylece vesile oluyoruz. Bu harika fikir ve etkinlik için Dağınık Anne'ye teşekkür ediyorum.

İlk Blog olarak; benim de en büyük hobilerimden birisini hayatının merkezine koymuş, belki birçoğunuzun tanıdığı ve takip ettiği, belki de henüz tanışmadığı ama ileride kesinlikle "Bu Başarıyı Göstereceğinden Emindim" diyeceği bir kişi : Gürkan Genç

Gürkan Genç; Türk Bisikletçi ve Gezgin. Kendi deyimiyle aynı zamanda, maceracı, blog yazarı, amatör fotoğrafçı, konuşmacı. Bisikletiyle tam 12500 km olan Türkiye- Japonya turunu tamamladıktan sonra, şu anda 7 sene sürmesini planladığı dünya turunda yoluna devam ediyor. Turu esnasında yaşadıklarını ve çektiği fotoğrafları sıklıkla bizlerle paylaşıyor. Ayrıca an be an nerede olduğunu uydudan takip edebiliyorsunuz. Mesela 19.02.2016 itibariyle Gürkan Genç, Lusaka, Zambia'daydı. Bakın Wikipedia'da onun hakkında ne yazılmış :

"Gürkan Genç ilk bisikletini 2009 yılının Şubat ayında sadece şehiriçinde kullanmak için aldı ve iş yerine bisikletiyle gitmeye başladı. Eylül ayında yaptığı ilk uzun mesafe Amasra-İstanbul turundan sonra çocukluk hayalini gerçekleştirmek üzere Türkiye(Samsun) -Japonya (Tokyo) turunu yapmaya karar verdi. Doğa için Pedalla adı altında 3 Nisan 2010'da Türkiye (Samsun)'den yola çıkan Gürkan Genç, 10 ülke, 950 şehir, kasaba ve köy gezdi, 12.500 kilometre pedal çevirdi ve 9 Mart 2011 tarihinde turunu tamamladı. Bu turda Gürkan Genç, Kuzey Asya’nın tamamını, Orta Asya Türk Devletlerini, İpek Yolu'nun tamamını, Türkmenistan'da Karakum Çölü'nü, Moğolistan'da Gobi Çölü'nü, Tacikistan'da en yüksek geçitlerden biri olan 4.650 metrelik Pamir ve toplamda 37.000 metrelik Walkhan Vadisi tırmanışını bisikletiyle tek başına geçmeyi başaran ilk Türk oldu. Turunu tamamladıktan sonra, 2011-2012 yıllarında 38 üniversite, 48 anaokulu, ilköğretim ve lise okulunda, 29 özel ve devlet kurumda sunum yaparak deneyimlerini 25.000 gençle paylaştı. 4 fotoğraf sergisi açtı. 2 kısa film hazırlayıp festivallere yolladı.
Gelecek için Pedalla projesi kapsamında 9 Eylül 2012 tarihinde 7 senede 7 kıta, 84 ülke, 115.000 kilometreyi pedallamak, dünyanın en büyük 5 çölü, en yüksek 5 araç geçiş noktasından geçip Everest ana kamp alanı tırmanışını gerçekleştirmek üzere yola çıkan Genç yoluna devam etmektedir."

Gürkan Genç'i tanıyanlar çok iyi biliyor. Henüz tanımayanlar ise, adını ileride çok duyacaklar. Dünya turuna ve Gürkan Genç Gezgin Bursu'na destek vermek isterseniz sayfasını mutlaka ziyaret edin.

Gürkan Genç hakkında aklınızda birçok soru oluştu di mi? Finansmanı nasıl sağlıyor, nasıl bu yolculuğa çıkma kararı aldı, ne kadar para harcaması gerekiyor, ne yiyor, ne içiyor? Her sorunuzun cevabı için buraya buyurunuz : http://www.gurkangenc.com/tr/sik-sorulan-sorular

O bisikletinde dalgalanan Al Bayrağımızla bizi dünyada temsil ediyor. Biz de ona destek olalım, çünkü o bunu fazlasıyla hak ediyor.

                                        http://www.gurkangenc.com/tr

65 yorum:

  1. Güzel bir blog :) Teşekkürler bizi tanıştırdığın için ♥ Bu arada haftanın blogu köşesinde yer almak dileğiyle :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Tabi ki, inşallah. İlk önce sizi takibe almakla başladım bile :)
      Sevgiler.

      Sil
  2. Ben abu dhabideyken ordan geçiyordu konsolosluk onun adına yardım toplantısı düzenlenmişti ! Birde cocugu ile bisiklet dunya turu yapanlar var. Onlar banA daha ilginç geliyor anne olunca çocuklu seyler daha çekiyor insani ;) teşekkürler böyle bir gezgini paylaştığınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile olarak gezmek belki de daha ilginç, daha zor da olabilir hatta. Sonuçta çocukların hastalıkları, yeme- içme sorunu mevcut.
      Ülkemizi temsil eden Gürkan Genç gerçekten zor birşey başarıyor. Göğsümüzü kabartıyor ve 2020 'ye kadar yollarda olmayı hedefliyor. Yolu açık olsun.
      Ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Vay be neler yapmış ben de senin sayende öğrendim hemen bakayım bloguna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Kaç kere kaza ve hastalık atlatmış. Şimdi de bisikletinin demir aksanı hasarlı olduğundan, parça bekliyormuş. ZOr iş, takdir edilesi.

      Sil
  4. Paylaşım için teşekkürler hemen bakıyorum ..!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Keşfedin, bayılacaksınız.

      Sil
  5. Facebook'ta denk gelmiştim ilk olarak ve imrenmiştim kendisine.. Blogunu hiç duymamıştım sayende keşfetmiş oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebookta, Twitter da, birçok sosyal paylaşım ağında aktif. Tabi ben en çok bloğunu seviyorum bir blogger olarak. Dili de çok zevkli, ARabistan'a gitmeden önce, Arabistan yazılarını incelemiştim, anekdotları çok güldürmüştü beni.

      Sil
  6. Anaammm Hanıma İstanbul Hanımına! bak sen!!!! Hızdan dert yanıyorken nispete bak hele :) Türk Bisikletçi ve Gezgin'i ile açık kapatmaya çalışmalar falan heheheh:))) Hemen bi gittim baktım da hayran kalmamak elde mi?, yorum yapmaya cesaret edemedim ki Hanımım! :)))) Türkiye(m)i temsil edenin sayfasını ziyaret etmek de ayrı keyifti ;) Teşekkürler, yakışııırr!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. He heee :) Yine çok hızlı sayılmam ki, siz 2. haftanın bloğunu bitirdiniz ben daha yeni başladım :)
      Bisiklet severler candır fenocum. Var mı böyle güzel aktivite. Sağlık, spor, gezgin, keşif hepsi bir arada.
      Üstat yapmış,yapmaya da devam ediyor, zor iş, dünyayı keşfetmek başlı başına zorken, bisikletle yapmak. Yapamıyoruz, bari herkes duysun, öğrensin, desteklesin dedim sevdiğim bu kaşif ve bloggerı. Daha gurur duymamız gereken kimler kimler vardır kim bilir.
      Ben teşekkür ettim, öptüm gönülden.

      Sil
  7. Vay vay çok severim bisiklet binmeyi ve bisiklet turlarını hemen takibe almalıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, takip edin tabi ki. Daha çok adımızı dünyaya duyuracak Gürkan Genç.

      Sil
  8. Hemen ziyaret ediyorum ben de... Sayende tanımış olacağım, İstanbul Hanımefendisi :) Ellerin dert görmesin.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Blanacığım. Teşekkür ederim ilgin için.
      Candan Sevgiler.

      Sil
  9. Şuan en farklı seninkini buldum ve çok beğendim. İyi ki ama iyi ki paylaştın. Yoksa ben böyle gurur verici başarı hikayesini görmemiş olacaktım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevdiğim, sürekli paylaşımlarda bulunduğum birçok blogger arkadaşım var. Elbette onları da henüz keşfetmemiş olanlar açısından paylaşacağım. Ama zevkle takip ettiğim, hiçbir karşılık beklemediğim, başarısına hayran olduğum bir Türk gezgin bloggerı paylaşmak uzun zamandır aklımda vardı. Dağınık Anne'nin etkinliği de olunca, açılışı onunla yapmış oldum. İyi ki sizde benim paylaşımımı dikkate aldınız ve ziyaret ettiniz. Ben teşekkür ederim.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  10. okumuştum ve izlemiştim ama nerede tam hatırlamıyorum.Helal olsun böyle çocuklarımıza,varlık amaçlarımızdan birini gerçekleştiriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda Hanım, gerçekten de helal olsun. Bu kararı almak bile zor, değil gerçekleştirmek... Yıllardır Türkiye'ye, ailesine uzakta, hedefini tamamlayıncaya kadar da öyle olmayı hedefliyor. Bize de takdir etmek düşüyor.

      Sil
  11. yeni tanıştım, iyi ki de tanımışım. helal olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu, dünyada güzel şeylerde oluyor, ne mutlu bunu bir Türk gencimiz başarıyor...

      Sil
  12. müthiş bi duygu olamalı :) bisiklete binmeyi bilmeyen biri olarak çok imrendim bloğunu zevkle ziyaret edeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal ediyorum bende. Çok zorlu bir olay, tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalma ihtimali de düşünüldüğünde.
      İmreniyorum, takdir ediyorum, pedalına sağlık.

      Sil
  13. ben de uzun süredir takip ediyorum. hatta bir yazımda da bahsetmiştim :) inanılmaz bir iş yapıyor bence ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçırmışım senin yazını Pelinciğim. Harikasın, hemen bakacağım bloğuna.
      İnanılmaz gerçekten de. Analar ne evlatlar doğuruyor. Bu dünya turu için nelerden vazgeçmiş olabileceği aklıma geliyor, takdir etmekten ve gururlanmaktan başka birşey yapamıyorum. Varolsun Gürkan Genç ve Gürkanlar...

      Sil
    2. şimdi okucam dedin ya ben hemen bir heves linki yazmak istedim :) http://pelintozu.blogspot.de/2014/08/ya-isterse.html

      aslında yazı arin'e sesleniş idi :)

      Sil
    3. Okudum ben onu o an, bloğunda etiketten (Gürkan Genç) buldum, kaçar mı :)
      Yorum yazmaya fırsatım olmamıştı ama, çok güzel bir yazıydı. Kim bilir belki Arin ya da çocuklarımız ilerde ne olmak, ne maceralara yol almak isteyecekler?

      Sil
  14. Hanımımmmm! Yine fark yaratmışsın :) Nasıl değişik bir seçimdir o?
    Kendisine ilettin mi bu seçimini merak ettim? Yorum yazmak için özel kullanıcı girişi istiyordu yazamadım ben ama :D
    Ben cahil bir anne olarak sayende öğrendim kendisini, çok geç kalmışım!
    Bisiklete ne çok binerdim eskiden.. Asıl etkileyen fotoğrafları, harika!
    Ne diyim çok güzel ve anlamlı bir yayın olmuş, eline sağlık :)
    Bu güzel yayında ismimin geçmesi bile çok anlamlı benim için!

    Tekrar tekrar eline sağlık, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınığım teşekkür ederim canım benim. Sen böyle güzel bir etkinliğe vesile olmasaydın, bende belki uzuuuun süre daha bu bloğu ve al bayrağımızı gururla tüm ülkelerde dalgalandıran "demir atlı adam"ı paylaşamayacaktım sizinle.
      İmreniyorum, takdir ediyorum, gurur duyuyorum bir Türk olarak. ELimden gelen ancak sevdiklerimle de kendisinin varlığını ve yaptıklarını paylaşabilmek. Bu zor günlerde ihtiyacımız olan en önemli şeylerden biri de bu başarılı, yürekli, bizi gururlandıran insanların varlığı...
      Kendisine mesaj ile ilettim, ama ulaşıp ulaşmadığından emin değilim. Mesajlara cevap verme hassasiyeti olduğunu yazılarından biliyorum.
      Dönüş yaparsa bilgilendiririm canım ;)
      Kocaman sevgiler.

      Sil
    2. Ne güzel yazmışsın!
      "al bayrağımızı gururla tüm ülkelerde dalgalandıran "demir atlı adam". Artsın inşallah bu güzel insanlar!

      Okudum bir daha okudum yazdıklarını!
      Hem kendisiyle tanıştırdın hem de bu güzel duyguları hatırlattın bize.. Sağolasın! Eline sağlık tekrar!

      Kendisi de ne kadar inceymiş ki dönüş yapmış ne mutlu :)

      Sil
    3. Dağınığım,
      Dönüş yapması gerçekten beni çok mutlu etti, açıkçası tahmin etmiyordum onca zorluğun içinde cevaplayabileceğini.
      Çok teşekkür ederim. Ne yaptım ki ben...
      Biz akşamları ve hafta sonları eşimle bisiklet turlarına çıkıyoruz. Pambığı da, eşini de al gel bize katılın ;)

      Sil
    4. Ah Hanımım ne güzel olurdu keşkee :))) Deep'in apartman gibi de dipdibe olsaydık! O pambığı getirdiğim an ben kaçabilirim size satıp :D

      Sil
    5. Ah keşke... Pambığı da çok merak ediyorum ben, en az seni merak ettiğim kadar, başım üstüne ;)

      Sil
    6. Ah inşallah görüşürüz bir gün Hanımım :) Bul beni ;)

      Sil
  15. Ne güzel bir tanitim yapmissiniz. Hemen inceleyecegim blogunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok sevinirim. Sevgiler.

      Sil
  16. Hanfendiciğim :) ne kadar tatlı bir isminiz var İstanbul Hanımefendisi :)
    O kadar mutlu oldum ki sabah sabah blogumda yorumunuzu görünce. Hemen koştum geldim.Ve bu sayfanızda bir blog arkadaşınızı paylaşmışsınız çok güzel bir etkinlik bu. Tanıtım da gayet başarılı olmuş. Çok ilginç bisikletle dünya turu, maşallah Gürkan Gençe. Hemen gideyim sayfasına. Çok teşekkürler böyle bir bilgiyi paylaştığın için sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz ;)
      Ziyaret edin muhakkak. Maşallah gerçekten azmine, başarılarına Güğrkan Genç'in. Herkese örnek olmalı bu azmi.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
    2. Yorum kısmına geldiğinizde, facebook/ google gibi seçenekler çıkıyor. Google seçip, şu maddelere izin ver diyor, o seçeneklere izin verdiğinizde, kimliğinizle yorum yapabiliyorsunuz. Facebooktan girmek isterseniz de benzer şekilde. Ama telefondan yani mobilden denemedim, bilgisayardan yapmıştım.

      Sil
  17. İstanbul Hanımefendisi paylaşamınızdan ve güzel sözlerinizden dolayı teşekkür ederim.

    Yorum yapan herkese ve size Zambia Lusaka'dan sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gürkan Bey,
      Geri dönüşünüze ve burada mesaj yazma zahmetinde bulunmanıza nasıl mutlu oldum, anlatamam. Çok teşekkür ederim.

      Bizden de size, tüm arkadaşlarım ve kendim adına dünyanın dört bir yanından selamlar olsun. Sağlıklı, sorunsuz, başarılarınızın daim olduğu günler diliyorum. Hedefinize ulaştığınız, yapmak istediğiniz her ayrıntı ile birlikte turu tamamladığınız ve vatanımıza döndüğünüz gün geldiğinde de, sizinle bu gururu paylaşabilmek dileğiyle.
      Sevgiler, selamlar.

      Sil
    2. Ne ince bir davranış yapmış Gürkan Bey...
      Çok mutlu oldum ben de mesajına.
      Şans onunla olsun :)

      Sil
    3. gittim sitesine çok güzel ancak yorum gönderemiyorum. buradan tekrar sevgilerimi yolluyorum takibe alıyorum

      Sil
  18. Ne kadar güzel bir blog seçimi tebrik ediyorum :) takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, hoşgeldiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  19. Gürkan Genç'i henüz tanıdım ama o kadar güzel şeyler yapmış ki hemen ilgimi çekti. Onu bize tanıttığınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim, çok memnun oldum vesile olduysam tanımanıza,
      Sevgiler.

      Sil
  20. aaaa ilk kez senden duydum yaaaa bakarım tımıms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep, incele mutlaka çok tavsiye ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  21. İşte tanımadığım bir blog daha...Teşekkürler iyi ki paylaştınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Anne Güncesi, Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.

      Sil
  22. Sizi mimledim:) Blogta yazı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuppi, teşekkür ederim.
      Hemen geleceğim. Kocaman sevgiler.

      Sil
  23. Merhaba, Gürkan Genç'i tanımıyordum ama sayenizde tanıdım. Böyle başarılı Türk sporcular gurur kaynağı bizler için. Anlatımınız da çok güzel olmuş yüreğinize sağlık. Bloğunuzu Cafe Tigris'in mim etkinliğinde gördüm ve hemen geldim. Sizide sayfamda ağırlamaktan mutluluk duyarım :) sevgilerimle

    kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Zehra hanım,
      Bu güzel bloğu size tanıtma fırsatım olduysa, vesile oldumsa ne mutlu. Hemen geleceğim. Çok memnun oldum.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  24. Merhaba , duble tanışma oldu bana ,ne güzel pek çok ortak blogcanımız varmış.:)) Hem sizi hem Gürkan ı tanıyacağım:))
    Tanıştırdığınız için teşekkürler, hemen gidip bakacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Hatice hanım,

      Gerçekten de çok güzel oldu. Ne iyi ettiniz, hoşgeldiniz. Ben de hemen sizin bloğunuzu ziyaret edeceğim.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  25. Adı güzel bir blog sayfasına düşmüş bulunuyorum. Aynı zamanda feyz alabileceğimiz paylaşımların da tartışılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profesör hoşgeldiniz,
      Ne mutlu ettiniz beni. İltifatlarınla mahcup ettiniz.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  26. Sizin sayenizde tanıdık. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim Nilgün Hanım.
      Sevgiler.

      Sil
  27. merhaba,takipteyim:) banada beklerim..
    sundaybunday.blogspot.com

    YanıtlaSil