/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

24 Haziran 2015 Çarşamba

4 Hazır Yufkadan Kolay Su Böreği Tarifi

Her ne kadar pasta, börek, kek vb. hazırlamaktan ve sunmaktan büyük zevk duysam da, malum hem iş hem ev hanımlığını başarıyla yürütmek her zaman kolay olmuyor. Bazen işin kolayına kaçasım geliyor :) Öyle durumlar için dolabımda yufka bulundurmaya gayret gösteriyorum. Son markete gidişimde, normal yufka ile birlikte hazır su böreği yufkasını da sepetime attım. Benim aldığım yufkanın markası Unlum idi içinde 6 adet yufka vardı ve fiyatı 3,5 TL civarındaydı.(BİM'lerden bulabilirsiniz) Su böreği yufkası, normal yufkaya göre suya daha dayanıklı oluyor. Aslında burada işimizi kolaylaştıran, yufkayı kendimizin açmasına gerek kalmadan hemen yufka ile hazırlamaya başlayabilmemiz. Geri kalan yufkayı haşlama işlemleri orjinal tarife benzer şekilde yapılıyor. Bu nedenle de el açması su böreğine yakın bir lezzet elde edilebiliyor. Böreğin içine istediğiniz karışımı yapabilirsiniz. Peynir-lor-maydanoz karışımı en yakışanlardan. Ben ise sadece lor ve kaşar karışımını her katına uygulayarak yaptım. İster tüm iç karışımını orta kata yerleştirin, isterseniz de benim yaptığım gibi her kata azar azar paylaştırın. Sonuç şahane olacak.

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi
                 

Gerekli Olan Malzemeler:

1 Paket hazır su böreği yufkası
Yaklaşık 2 lt sıcak su ve 2 lt soğuk su (yufkayı haşlarken kullanıyoruz)
1 yemek kaşığı sıvı yağ (sıcak suyun içine)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (katlarına sürülecek)
Tuz

Üzeri için:
Yarım su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yumurta sarısı

İçi için:
Lor peyniri, kaşar peynir, maydanoz
Su Böreği Yufkası
Hazırlanışı:

Kaynatılan sıcak su geniş bir tencereye alınır, üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz eklenir, ocak yakılır ve kaynatmaya devam edilir.

Sıcak Su

1 yufka paketten çıkarılarak ıslatmadan, yağlı kağıt serilmiş tepsi içerisine düzgün bir şekilde yayılır.

1. kat yufka

Diğer yandan bir kaba soğuk su eklenir ve  kaynayan tencerenin yakınına yerleştirilir.

Soğuk su

1 adet yufka parçalanmadan sıcak suyun içine atılır,4-5 saniye beklettikten sonra süzgeç yardımıyla çıkarılır ve hemen soğuk suyun içine atılır. Birkaç saniye soğuk suda da bekletildikten sonra da tepsiye yayılır. Yayılan yufkanın üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürülür, peynirli iç dağıtılır. aynı işlem tekrarlanmak üzere 2.yufkaya geçilir.

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

 Soğuk su ılınmamalı, ılınınca yenisiyle değiştirilir.

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

Tüm katlar için, sıcak su, soğuk su, üzerine yağ ve peynirli iç aşamaları tamamlanır. En son kalan 1 adet yufka ıslatılmadan, düzgünce böreğin en üstüne yayılır. Böylelikle en alt ve en üst yufkaları ıslatmıyoruz, diğer tüm katlar haşlanmış oluyor.

Böreğin üst katı

Yoğurt, zeytinyağ ve yumurta çırpılır, böreğin üstüne sürülür.

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

 175 dereceli fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Fırından çıkardığınızda kabarmış şahane bir görüntüyle karşılaşabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

Fırından çıkarır çıkarmaz börek tepsisinin üstünü gazete ile güzelce saralım ki, yumuşacık bir su böreğimiz olsun. Henüz ılıkken dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun ;)

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi


Sizin su böreği tarifiniz nasıl? Benim tarifime benziyor mu? Sevgiler...

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Keşke ikram etme imkanım olsaydı size de...
      Sevgiler..

      Sil
  2. merabaaaa. bloguma hoşgeldiniz. ayrıca yenisiniz aramızda belli. keyifli blog arkadaşlıkları dilerim. görüşürüz ki yineeee. bi de du ben sizi tanıtayım da arkadaşlarımız gelsin keşfetsin sizi yaaaa :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Siz de hoş geldiniz. Evet ben buralarda daha yeniyim :) ufak ufak büyümeye ve geliştirmeye çalışıyorum.
      Aaa tanıtırsanız çok sevinirim tabi ki. Yeni insanlarla ve ilgi alanlarıyla tanışmak, onları takip etmek ve edilmek çok mutlu eder.

      Sevgiler.

      Sil