/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

29 Ekim 2014 Çarşamba

2 Pomelo Meyvesi - Pomelo Nasıl Soyulur ?

Pomelonun tezgahlara inme mevsimi geldi. Turunçgiller ailesinden gelen ve ülkemizde de bulabileceğimiz bu değişik meyvayı buyrun inceleyelim :)


Pomelo, ülkemizdeki tanınan ismiyle "Şadok", Kıbrıslı'ların deyimiyle "Kız Memesi"... Birçok ismi var bu meyvenin ve henüz hakettiği kadar tanınmadığı kanaatindeyim. Asıl memleketi Tayland ve Çin, ancak artık Akdeniz sahillerimizde ve KKTC'de de yetişiyor. Pomelo, portakal ile karşılaştırdığımızda oldukça büyük, kocaman bir meyve :)




 Oldukça kalın bir kabuğa sahip, portakal gibi üst bölümünü yuvarlak kesip, dışına çizikler atarak kesmeye başlıyoruz.










Ah o kabuklarla ne güzel reçel yapılır dediğinizi duyar gibiyim :) O nedenle ben de kabuklarını güzelce kesip reçel yapmak üzere ayırdım...






Kabuklarını soyduğumuz meyveyi, tıpkı portakal gibi dilimlere bölüyoruz. Ancak dışındaki beyaz bölümü ile yenirse acılık veriyor. Dolayısıyla resimdeki ayıklanmış hali gibi, dışındaki lifi çıkarmanızı öneririm. Sonrasında kalan kısmı greyfurt ile portakal arası, greyfurttan daha tatlı. Yemesi oldukça keyifli ve lezzetli, ayıklaması biraz emek istesede, sonucuna değiyor...

Herkese Afiyet Olsun...




2 yorum:

  1. Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Sayfama olan ilginiz için ben de teşekkür ederim.

      Sil