/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

31 Ekim 2014 Cuma

6 Güzel Türkçemizi Doğru Kullanalım...

Yabancı dil bilmek, gelişen dünyada, özellikle uluslararası piyasalarda hizmet veren firmalarda çalışanlar için vazgeçilemez bir gereklilik. Ancak yabancı dil konuşurken, öz Türkçemizi bu kelimeler ile boğmak da hiç doğru değil. Ülkemizi her alanda ileriye taşımak için yabancı dil öğrenelim ancak güzel Türkçemize de sahip çıkalım.





Türkçemizin yozlaştırılmasına ilişkin eleştirel bir nitelikte çok güzel bir oyun izledim. İzlemek isteyenler için, sizlerle  de paylaşmak istiyorum. Güldür Güldür ekibi ve emeği geçenlere teşekkürlerimle...



Plaza Dili Skeci, ( Güldür Güldür Show ) by omurokur_com

6 yorum:

  1. Çok dertliyim bu konuda, yaşadığım yerde neredeyse Türkçe tabela yok. Turizm de bir yere kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef durum aynen belirttiğiniz gibi. Dükkan isimlerinde shop, corner, office gibi ünvanları geçtik. Artık özellikle turistik bölgelerimizde Türkçe firma ismi bile az kaldı.

      Sil
  2. Ben de Türkçemizi güzel kullnmaktan yozlaştırmamaktan yanayım. Hatta Kreasyon ismi beni rahatsız ediyor. Bir anlık hata işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah. Türk Dil Kurumu, stop kelimesini bile imla kılavuzuna almışken, kreasyon en azından Türkçeleştirilmiş, onun yanında çok masum kalıyor.

      Sil
  3. Bi ara türkçeyi doğru kullanmakla ilgili baya kitap okumuştum, insanın farkındalığını artırıyor. Dilimize sahip çıkmamız, bu konuda milletçe duyarlı olmamız gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reyhan Hanım,
      Benim de çevremden gözlemlediğim, çok kitap okuyan kişiler daha duyarlı davranıyor. İnternet, sosyal medyanın yanlış kullanımı, maalesef ki, özellikle gençler ve çocuklarda kötü örnekler oluşturuyor. Duyarlılığınız için teşekkür ederim.
      Sevgiler.

      Sil