/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

13 Ekim 2014 Pazartesi

6 Lezzet Garantili Elmalı Kurabiye Tarifi :)

Elmalı Kurabiye genellikle herkesin çok beğendiği, zevkle yediği bir kurabiyedir. Ama sağolsun benim eşim bu kurabiyeye çok önyargılıydı, Tarçını sevmiyor ve daha önce yedikleri hoşuna gitmemiş olsa gerek ki yemem diye iddia ediyordu. Taa ki ben bu tarifi uygulayana kadar :) Şimdi hafta da bir elmalı kurabiye siparişi veriyor :) Eşimin fikrini değiştiren bu güzel tarife ve püf noktalarına haydi bakalım...






Malzemelerimiz:

250 gr (1 paket) oda sıcaklığında margarin
3 yemek kaşığı süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Elmalı İç Malzeme İçin:

3-4 tane orta boy elmanın rendesi
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı:

Öncelikle iç malzeme hazırlanır. Rendelenmiş elma ve şeker bir tavaya alınıp, suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir. Pişmeye yakın tarçın ilave edilir ve altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

Margarin, pudra şekeri, süt, kabartma tozu derin bir kapta karıştırılır, azar azar un ilave edilir. Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenir ve yoğurulur.





Hazırlanan hamur, her biri 1 yemek tabağı büyüklüğünde açılacak şekilde parçalara ayrılır.



Altına ve üstüne un serpilen hamur yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve soğumuş olan elmalı iç pay edilir ve geniş bölümden uca doğru sarılır.


 Sarılan hamurlar yağlı kağıt sarılı tepside 175 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.



Soğuduktan sonra  pudra şekeri ile süsleyip güzel bir çay eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun ;)



Püf noktası:

Elmalı Kurabiye adı altında internette de bulabileceğiniz birçok tarif bulunuyor. Genel olarak malzemeler benzer olsa da, fark pişirmede ve püf noktalarında ortaya çıkıyor. Daha lezzetli bir elmalı kurabiye için kırmızı elma kullanmanızı tavsiye ederim. Ve en önemli nokta; kurabiye sevmeyen birine dahi kurabiyenizi beğendirmek istiyorsanız :) fırında kurabiyenizin alt köşeleri pembeleşmeye başladığı anda, üstü henüz pişmemiş olsa dahi, tepsinizin fırından çıkartın. Böylelikle tepsinin ve kendisinin sıcaklığıyla hamur ideal kıvamda pişmeye devam edecek ve ağızda dağılan, yumuşak dokulu harika bir kurabiye yapmış olacaksınız. Aksi halde fırında kurabiyenin altlı üstlü pişmesini beklerseniz, soğuduğunda çok pişmiş sert bir kurabiyeniz olacaktır. Benden söylemesi ;)

6 yorum:

  1. Elinize sağlik çok güzel görünüyor içerine ceviz de eklerseniz daha da güzel olur tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Evet ceviz çok yakışıyor bence de ama bizim aile nedense cevizli olunca sevmiyor, ağza kıtır kıtır gelince güzel olmuyormuş :)

      Sil
  2. Blogunuzun izleyicisiyim bende bloguma beklerim

    YanıtlaSil
  3. canım süper görünüyor nefis olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz.
      Sevgiler...

      Sil