/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

22 Ekim 2014 Çarşamba

2 Bloğa eklenen resim nasıl döndürülür?

Yeni yayınımı paylaşmak isterken, telefonumdan eklediğim resmin Microsoft Office'te çevirmeme rağmen sebepsiz yan durması ve buna bir türlü çare bulamamam, beni bu yazıyı yazmaya itti. Eğer ki bu durum sizin de başınıza geliyorsa ve çözümünü bulamadıysanız buyrunuz efendim:

Öncelikle telefon dik konumdayken bir fotoğraf çektim. Görüldüğü gibi yüklediğimde yan olarak çıkıyor ve blog üzerinden boyutlandırma- metin ekleme dışında bir değişiklik yapamıyorum.




Resimi, Microsoft Office programlarında ve Paint te açarak döndürme işlemi gerçekleştirdim ve kaydettim, Tekrar yükleme yaptığımda yine aynı sonuçla karşılaştım. Bunun üzerine yabancı bir blog sitesinde benimle aynı sorunla karşılaşan birinin yazısıyla, Picasa özelliğini kullanarak resim üzerinde düzenlemeler yapılabildiğini geçte olsa keşfettim.


Bunun için öncelikle yan durumdaki resmimizi yayınımıza her zamanki gibi ekleyip kaydediyoruz. Kaydet seçeneğini seçtiğimizde, "Yayınla" butonuna basmadığımızdan, paylaşım taslak bölümüne atılıyor. Ancak düzenlemek istediğimiz resim halen yan. Bunun için aşağıdaki linke tıklayıp, Picasa sayfamıza gidiyoruz.

https://picasaweb.google.com/home

Bloğumuz açık olduğu için otomatikman, tekrar giriş yapmadan resimlerimizi görebileceğiz. Bu bölümde, bloğunuzda şu ana kadar yüklemiş- paylaşmış olduğunuz tüm resimleri görebilirsiniz.




Bir sonraki aşamada,  düzenlemek istediğiniz resimi seçin. Üstteki menüden  "Düzenle" seçip, sağda açılacak menüden de "Kırp"ı tıklayın. Fotoğrafınızı döndürmek istediğiniz yönü seçin. Uygulayın.








Resim istediğimiz yöne döndü.



İsterseniz ilk sayfada karşımıza çıkan "Yaratıcı Düzenlemeler" bölümünden efektler- çerçeveler ekleyip, diğer menülerde bulunan özellikleri de resminize uygulayabilirsiniz.



Tüm değişiklikleri kaydedip, tekrar bloğumuzdaki yayınımıza dönüyor ve yayın düzenle seçeneğine gelip, "Resim Ekle" bölümünden, "Picasa Web Albümlerinden" bölümünü seçip resimimizi blogdaki yayınımıza ekliyoruz. Yan bakan çileklerim artık düz ve efektli :)



2 yorum:

  1. Çooook teşekkür ederim! Çok çektim fotoğrafın istediğim gibi durmamasından! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.
      Bloğu ilk açtığım zamanda ben de çok uğraşıyordum, şimdi artık farklı birkaç yöntem ile halledebiliyorum. Photo Scape programını da indirebilirsiniz. Hem resimde birçok düzenleme yapılabiliyor hem de ücretsiz bir program. Size de tavsiye ederim.
      Sevgiler.

      Sil