/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

19 Eylül 2014 Cuma

6 Hoşgeldiniz

İstanbul'un güzide semtlerinden birinde doğmuş, tabiri caizse bir İstanbul aşığı ve uzaktaysa eğer her dem özlemini çeken biri var huzurlarınızda... İstanbul Hanımefendisi'nin dünyasını sizlere sunacağım. İstanbul Hanımefendisi peki neleri sever? Mesleğini çok sever, incik cincik uğraş verdiği butik kurabiye ve pastalarını, herşeyi süslemeyi, dışarda gördüğü bir el işini kendi emeğiyle ortaya koymayı sever, gezmeyi, gezdiği gördüğü yerlerde değişik şeyleri resmetmeyi sever. Ferforjelere bayılır ;) Ve daha neler neler... Haydi hep beraber, dünyama hoşgeldiniz...

Osman Hamdi Bey'in İstanbul Hanımefendisi İsimli eseri. (1881)



İlk yazımıza Osman Hamdi Bey'e selam ederek başlayalım. Osman Hamdi Bey, "İstanbul Hanımefendisi" adını verdiği ve sol üst köşesinde kendi imzasını taşıyan 1.85'e 1.09 cm boyutlarında, kanvas üzerine yağlı boya ile yapmış bu ünlü tablo, İngiltere'nin en ünlü müzayede organizasyonu Sothbey's tarafından düzenlenen açık arttırmada, adı ve milliyeti gizli tutulan bir alıcıya 3 milyon sterlin bedel ile satılmıştır.



Osman Hamdi Bey bu eserinde, Türk değerlerini ve en son Paris modasını yansıtan giysileriyle kumral genç bir kadın resmetmiş. Ne kadar narin bir resmediş ve ne kadar güzel bir renk uyumu öyle değil mi?

6 yorum:

  1. Haftanın bloğu seçilmenizi kutlarım. İsabet olmuş. Üye olmak istediğimde fark ettim. Epey önceden üye olmuşum. Ama maalesef bloglara fazla uğrayamayanlardanım.
    Ama fırsat buldukça okuyor, yorum bırakıyorum. Mersin meyvesi murt'u tanıttığınız yazıyı da hiç görmemişim.
    Kolay gelsin.
    Esenlikler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makbule Hanım hoşgeldiniz.
      İlk yayınımı şereflendirmişsiniz, çok teşekkür ederim. İlk yayınımın, ilk yorumu :) Çok teşekkür ederim güzel iltifatlarınız için.İnsan yazdıkça, eski yayınları daha tuhaf, amatör geliyor. Haşa daha öğrenecek çok şeyimiz var ama, bu yayını da, ilk heyecanım ve hatıram diye seviyorum.
      Her zaman beklerim. Sevgiler, selamlar benden olsun.

      Sil
  2. Merhaba, ilk yayın yönlendirmesi çok isabetli olmuş... Yayın tarihine bakıyorum, yaşıtmışız :)
    Yeni yayınlarda görüşmek dilegi ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba çok teşekkür ederim. Yıldönümlerimizi beraber kutlayacağız inşallah :)
      Kocaman sevgiler.

      Sil