/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

1 Temmuz 2016 Cuma

44 Kıbrıs'ta Tatil Alternatifi- Bungalovlar

Bungalov
Kıbrıs'ta tatile geldiğinizde, konaklama olarak birçok alternatif var. En popüler olanı, lüks casinolu otellerde, herşey dahil sistemli konaklama. Bunun dışında daha makul fiyatlarda, pansiyonlarda ve 2-3 yıldızlı otellerde de kalmak mümkün. Diğer bir alternatif ise bungalovlar. Bungalovlar, yani genellikle tek katlı 1 yada 2 odalı, elektrik, su tesisatları döşenmiş, alçak evler. Bungalov kelimesi de "Bangladeş stili"nden geliyor zaten.

Ülkemizde özellikle Antalya, Olimpos ve civarında bungalovlar yaygın olarak hizmete sunulmuş. Yalnız buradaki evler çoğunlukla ahşaptan yapılmış. Kıbrıs'ta ise mimari daha çok beton ağırlıklı.

Karpaz

Bu hafta sonu, eşimle bir doğa ve spor içerikli etkinliğe katılmak üzere, Kıbrıs'ın haritadaki en ucu, Karpaz'a gittik. Hem doğa yürüyüşü, hem deniz, hem kumsal, hem bisiklet sürüşleri, doğa içinde konaklayıp, kahvaltı ve akşam yemeklerimizi de yiyebileceğimiz bir güzel etkinlik. 1 gece 2 gün konaklayacağımız bu yer, ufak bir tatil köyü görünümündeydi. Büyük bir arazi içerisinde, plajı, ormanlık alanı, bungalovları, açık hava restoranı, yürüyüş parkurları...
Cumartesi günü, yani girişimizi yaptığımız gün, plaja indik. Çok temiz bakir bir koydu. Derinlerde su oldukça sıcakken, kıyılarda sıcak-soğuk suyun değişimini vücudunuzda hissedebiliyordunuz. Bunun da tadını doyasıya çıkardık.



Tatil köyüne girdiğimizde, karşımızda resepsiyon ve restaurantın bulunduğu bir bina vardı. Oradan plaj, bungalov tabelaları ile gitmek istediğiniz yeri seçebiliyorsunuz. Bungalovlara arabayla gidilebildiği gibi, toprak yolda yürüyerek de gidilebiliyor. Sağlı sollu ağaçlar ve bitkiler korunmuş.Çam kokuları arasında ilerleyebiliyorsunuz.


Bungalov
Buradaki bungalovlar, altta tek katlı bir bungalov, üstte ise dublex bungalov olmak üzere üç katlı yapılmış. Üst katlar 4 yatak kapasiteli, bizim kaldığımız alt katlar ise 2 yatak kapasiteliydi.


Kıbrıs'taki bungalovlar aslında yaşadığımız evlerden farksız yapılıyor. Yatak odası, salonu, tuvaleti, banyosu, Amerikan mutfağı herşeyi bulunuyor. Bazı aileler tatil yapabilmek için 15 günlük-1 aylık hatta sezonluk kiralayabiliyorlar. O nedenle ocağıyla, kettle ı ile, buzdolabıyla, tenceresiyle, bardağıyla, mutfakta ihtiyacınız olacak birçok şeyi bulabiliyorsunuz.


Kıbrıs'ta klimasız bir ev-oda düşünmek imkansız. Her odada olmazsa olmaz zorunlu ihtiyaçlardan biri. Bizim kaldığımız bungalovda, yatak odası ve salonda olmak üzere iki klima vardı. Bu yaz sıcağında elbetteki gece gündüz kullandık.


Bizim grup anlaşmamıza göre, oda fiyatına akşam yemeği ve kahvaltı dahildi. Arada atıştırmalık meyve ve çerezlerimizi zaten daha önceden yanımıza almıştık. Hal böyle olunca mutfağı hiç kullanma gereği duymadık. Hem ben tatilde yemekle mi uğraşılırmış kafasındayım :) Evde yemek yap, tatile git yemek yap, bulaşık yıka olur muymuş canım :)



Bebekli aileleri düşünerek, odaya park yatak da koymuşlar. Sade, gösterişsiz, ihtiyaç kadar lüks olmayacak şekilde döşemişler. Zaten lüks bir otel tatili değil de, daha farklı doğa, deniz, spor amaçlı geldiğimiz için, sadece yatma ve duş alma için kullanıyorsunuz. O nedenle de lüks döşenmiş, döşenmemiş çok da umurunuzda olmuyor.


Bungalov kiralayacağınız zaman, uzun kalışlarda indirim uygulanıyor. Bizim kaldığımız tatil beldesinde bu indirim %10 du. Tahmin edilebileceği üzere, 5 yıldızlı otellerden daha uygun fiyatlara kalabilmeniz mümkün oluyor. Böyle bir yere giderken yanınızda ekstra banyo havlusu, şampuan, duş jeli, diş macunu ve diş fırçası götürmekte fayda var. Çünkü odalarda bulmanız biraz güç. Ama temiz çarşaf, yastık, örtü bulunuyor. Bir dikkat edilmesi gereken nokta da,ağaçlık alanda bulunduğunuz için sivri sinek saldırısına uğrayabileceğiniz :) Beni sivri sinekler her zaman çok sever. Akşam yemeğine gittiğimizde, herkes kısacık şortlarla oturuyorken, ben başıma geleceği bildiğim için bacaklarımı örtecek şekilde giyindim. Yine de, masada benden başka kaşınan görmedim :)

Doğayla baş başa, odalardan çok fazla beklentiniz olmadan, ailenizle huzurlu bir gün geçirmek, bir de daha uygun fiyatlara, daha az maliyetle tatil yapmak isteyen herkese, bungalovları tavsiye ederim.

Peki sizin bungalov tecrübeniz oldu mu?

Sevgiler.

Bungalov girişi






44 yorum:

  1. Bungalovları bende seviyorum, hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşimle ilk kısa tatilimizi, yine bir bungalovda yapmıştık. O yüzden bende çok severim.
      Hayırlı kandiller canım. Sevgiler...

      Sil
  2. Hiç bungalov evlerde kalmadım. Görüntüler çok güzel görünüyor, içim açıldı gerçekten :) İyi, keyifli tatiller dilerim. Hayırlı kandiller. Bayramınızı şimdiden kutlarım.

    Sevgi ve selam ile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada değişik şeyler yapmak lazım :) Ahşap bungalovlar da hoşuma gidiyor benim ama çok haşere oluyormuş, ona katlanabilir miyim bilmiyorum :)
      Çok teşekkür ederim. Hepimiz için hayırlı kandiller ve bayramlar olsun.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Hanımım tatilde ben de yemek yapmam :) Ne anladım öyle tatilden :)) Bungalovları çok seviyorum ama :))
    Kazasız belasız mutlu , sağlıklı bayramlar dilerim. Öpüyorum Hanımım <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi kırmızı rujum, evde çalış, tatilde çalış, kime tatil oluyor bu :)
      Hoş benim şikayet etmemem gerek eşim Allah razı olsun bana pek iş yaptırmıyor. Ortak iş bölümümüz çoktur.

      Blanacığım, sağlıklı, mutlu, sevdiklerimizle huzurlu bir bayram dilerim bende. Kocaman öpüyorum canım. Sevgiler...

      Sil
  4. Tatil yerinde beton ev yerine tek katlı, bahçeli evler daha güzel, sivrisinekler hariç her şey harikaymış, iyi tatiler arkadaşım. Çok güzel bayıldım fotolara....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu bungalov aslında tek katlı yapılıyor. Yada içeriden yüksek tavan çekme katlı 1,5 kat olarak. Bu evlerin tarzını bende çok beğenmedim ama en azından bahçe içinde olması kurtarıyor :)
      Çok teşekkür ederim. İyi bayramlarımız olsun.
      Kocaman sevgiler canım.

      Sil
  5. bungalov evleri bende duydum, ama daha önceden hiç öyle bir evde tatil yapmadım. Biz sanırım daha çok otel takınan ailerdeniz. :)
    iyi tatiller canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otel daha konforlu, ekmek elden su gölden hak vermemek elde değil. Ama bungalovun da ayrı bir keyfi var. Aslında tatil olsun da, nasıl olursa olsun gibi oldu benim durumum :)
      İyi bayramlar dilerim.
      Sevgiler.

      Sil
  6. Hanımım bungalov, ağaç ev dediğin de -sende olduğu gibi- Antalya olimpus aklıma gelir, ne de eğlencelidir, keyiflidir... sivri sinek en büyük sıkıntı 😂😂😂 Ama eşim varken beni tercih etmiyorlar 😂😂😂
    Aynı tecrübeler 😉
    Maalesef istanbul un tadı kaçtı, Allah rahmet eylesin 😐

    Hayırlı bayramlar hanımım, vakit hasret gidermek vakti, keyfin daim olsun... iyi kandiller 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o sivrisinekler fenocuğum :)
      Hayırlı bayramlar dilerim. Buruk da geçse, yarınlar için, güzel günler için umudumuz hiç kaybolmasın.

      Sil
  7. kıbrıs'a çok gitsem de daha öne hiç bungolovda kalmadım... bir daha kine inşallah ... sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, farklı ve keyifli bir deneyim için kesinlikle tavsiye ederim.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Bungalovda kalmadım hiç. Değişiklik olabilir ama çocuklar küçük olunca onlar için eğlenceli yerleri tercih ediyoruz.
    Şimdiden iyi tatiller, iyi yolculuklar, iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk olunca dediğiniz gibi her şey değişiyor. Konfor sıkıntısıyla uğraşmak pek mantıklı değil. Belki büyüdüklerinde siz de deneme imkanı bulursunuz bungalovdaki tatileri.
      Sevgiler.

      Sil
  9. hayırlı kandiller :) kıbrısa tatile gitmeyi çok sitiyorum fakat pahalı diye gözüm korkuyor. harika bir fikir yazısı olmuş, fotodaki yerler çok hoş duruyor. elinize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı kandiller ;) Hayırlı Bayramlar ;)
      Yaz sezonundan ziyade, baharda gelmek hem fiyat açısından hem de sıcaklık açısından daha iyi olabilir. Bir de internetten tur firmalarıyla önceden rezervasyon yaptığınızda daha uygun fiyatlar olabiliyor.
      Çok teşekkürler. Sevgiler.

      Sil
  10. tek katlı olanları bende çok severimmmm. iyi tatillerr☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek katlılarda yaşamak gerçekten çok zevkli.
      Çok teşekkürler. Sevgiler...

      Sil
  11. Ben bungalovda kalmadım. Bir kaç kez Kıbrıs' a gitmiştim. Hep otelde kaldım. Resimlere göre gayet sakin bir yer gibi görünüyor. Tam kafa dinlemelik gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de tam kafa dinlemelik bir yerdi. Sakin, huzurlu, sessiz. Otelde kalmanın zevki başka ama bungalovlar da oldukça zevkli.
      Sevgiler.

      Sil
  12. Merhaba canım ;
    İlk Kıbrıs bungalow deneyimim Acapulco Tatil Köyü bungolowları idi ....
    Hem de daha şu anki restorasyonu olmadan en eski haliyle ....
    Gecenin yarısını bile geçen bir saatte karanlıkta odayı bulmakta bile zorlanmıştık . Bir de odada böcekler vs yatak falan olunca .... Benim gibi huylu sabahı zor etti ...
    Şimdi Acapulco ne kadar yenilense de en şahane plajla sahip de olsa kafamda o soru işaretleri ....
    Umarım İstanbul tatilin keyifli ve güzel geçer ...
    İyi olmaktan utanır olduğum güzel memleketimin bir an önce aydınlık ve huzur dolu günlerine dönmesini diliyorum ...
    Kadir gecemiz mübarek olsun ...
    Sevgiyle kal tatlı arkadaşım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yetişemedim Acapulco'nun eski bungalovlarına. Gerçekten de şimdi otel odasından farksız ve çok güzeller. Gün be gün değişiyor Kıbrıs'taki oteller, daha modern hale getiriliyor. İyi de oluyor. Şimdi gelseniz oldukça rahat edersiniz.Ama o günün şartlarında bende zorlanırdım gerçekten :)
      İstanbul tatilimiz çok güzel geçti. Teşekkür ederim.
      İnşallah dualarımız kabul olur.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  13. Canım güzel postun sonunda gözlerim doldu. Ah o kalleşlerin ne Ramazanı var ne masum küçüğü var. Allahım inşallah milletimize vatanımıza huzur verir de kurtuluruz. Bu yıl çok ama çok kötü geçti Türkiyem için. Sürekli bir yuerlerde patlama ölüm haberi. Daha şehitlerimize bile üzülemeden hemen bir patlama daha. Ne olur yardım et Ya Rabbim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanım,
      O kadar zor günler ki. DUyguları dile getirmeye kelimeler yetmiyor. Çok zor. Hele hele yaşayanlar için, aileleri için.
      Rabbim dualarımızı kabul etsin. Ülkemizi, milletimizi, askerlerimizi, polislerimizi hepsini tüm kötülüklerden korusun.
      Amin.

      Sil
  14. Cok seviyorum ben de bungalovlari. Ama hic tecrübem olmadi pek simdiye kadar. Sadece esin dostun akrabanin yazliklarindan iste..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otel odasına nazaran zorlukları var ama ayrı bir zevk Ayşe Hanım. Bir gün siz de bu zevki tadarsınız inşallah.
      Sevgiler.

      Sil
  15. Böyle bir tatili biz de özlüyoruz. Benum de en büyük alerjim sivrisineklere karşıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatil özlenmez mi?
      Sivrisinekler ısırıp gitse yine bir derece. Bütün gece insanın başında vız vızzz vızz :) uyutmuyor :)

      Sil
  16. Şimdiden iyi yolculuklar, yaralar bu kadar taze iken ordan geçmek mutlaka etkileyecektir. Allah o hainlere nefes aldırmasın.

    Evler güzelmiş. Özellikle cocuklunaileler için oteller sıkıntılı oluyor ev ortamı daha iyi oluyor. Böyle bir evde kalmadım ama Malezya ve Mekke'de ev gibi mutfaklı bir otel odasında kalmıştık. Gerçi biz dinlenmeli, uyumalı, sahilli, tatiller yapmıyoruz belki ondan dolayı kaldığımız yerlerin içerigi çok önemli olmadı şimdiye kadar. Ama çocuklar büyüyor be ben de yoruldum böyle bir Tatile ihtiyaç duymaya başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ETkiledi de Deniz Hanım. Tavanlar hala simsiyah, kurşun izleri henüz giderilmemişti. Çıkış kapısı zarar gördüğünden, başka kapıya yönlendirildik.
      Biz ailemle Türkiye gezilerimizi hep arabayla yapmıştık. O zaman yaşımızda küçük. Benzinliğe çeker geceyi orada arabada geçirirdik. Otele vereceğimiz parayla da daha fazla benzin alır, daha çok yer gezerdik. Büyüdükçe de mantığımız değişmedi. Ya çadırda kaldık, ya da arabayı büyütüp minibüs aldığımız için minibüsümüzde. Hiç de rahatsız gelmedi şimdiye kadar :)

      Sil
  17. ay taam kıprısı hiç görmedim bi gideyim artık yaaaa taam bangalov olsun bari. her şey dahil miiii :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bungalovda herşey dahil değil maalesef deep, hatta çoğu kez hiç birşey dahil değil, sadece yatak parası :) Ama değişiyor yerine göre. Bizim anlaşmamızda kahvaltı ve akşam yemeği vardı mesela.

      Sil
  18. Hiii, Bungalov. Adı bile neşeli:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :) Aynen öyle adı da şirin, kendi de :)

      Sil
  19. canım ne güzel yere gitmişsiniz. ben de bungalovda kaldım ama otelin bungalov kısmı :) böyle seninki gibi bir tecrübem olmadı ama çok isterim. Keyfin daim olsun hanfendicim <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüks olmayan doğayla başbaşa bir yerdi Demir Hanımcığım.Her zaman olmaz elbette ama bazen güzel oluyor böyle tecrübeler :)
      Hepimizin keyfi daim olsun inşallah. Sevgiler ;)

      Sil
  20. Eşimle ilk tatilimizi Olimpos'ta ki bungalovlarda yapmıştık. Sizinki bizim kaldığımıza kıyasla çok lüks;)) işletme sahibi aile çok samimi insanlardı ortam çok eğlenceliydi çok keyifli bir tatil olmuştu.
    Havaalanı saldırısından sonra neler neler yaşandı, artık yorulduk:(( Daha iyi günlerimiz olmasını dilerdim ama gidişat iç açıcı değil :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Billur,
      Gerçekten de, havaalanı saldırısına üzülürken, nelerle karşılaştık. Allah korusun daha neler göreceğiz kim bilir...
      Olimpos bungalovlarının böcek-sinek açısından namını duymuştum :)Bazen lüks olmayan tatiller, gerekli arkadaş ortamı da oluşunca tadından yenmiyor. Ne mutlu siz de, yaşamışsınız.
      Kocaman sevgiler.

      Sil
  21. Çok sirinmis. Ben kalmadim ama tüm gün gezilecek gezilerde olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Derya hanım, bence de. Eğer kalacağınız yerden tam konfor beklentiniz yoksa, sadece konaklayayım ve huzurlu olayım istiyorsanız şahane bir seçim olur.
      Sevgiler.

      Sil