/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

25 Kasım 2015 Çarşamba

50 Siz Hiç "Güllü Süt" İçtiniz Mi?

Güllü Süt

Kuzey Kıbrıs'a gelmeden önce ne adını, ne namını duymuştum "Güllü Süt"ün. Sütün her halini çok severim, kahve ile, kakaolu, çilekli, ballı ya da sade. Her biri ayrı güzel benim için. Ama burada, bana ilk ikram edildiğinde, önce toz pembe rengine hayran kaldım. Adeta içme de yanında yat cinsindendi :) Ben, rengi ne güzel olmuş bu çilekli sütün deyip, bardağı hüpletirken, damağıma çok hoş bir gül aroması geldi.
Sonra, vazgeçemedim bu lezzetten. Hem sunumu güzel, hem tadı, hem kokusu. KKTC'de herhangi bir kahvehaneye gittiğinizde, güllü süt de vardır menüde. Mahalle kahvelerinin önünde masalarda tavla atan abileri, amcaları, ince belli bardakta güllü süt içerken görebilirsiniz.
Güllü Süt

Gül şerbeti, burada tüm marketlerde bulunabiliyor. Konsantre olarak koyu kıvamlı satılan bu içeceği, isterseniz 1/5 ölçeğe göre sulandırıp da içebilirsiniz, buzdolabında dondurup meybuz yapabilirsiniz ya da tatlılarda da kullanabilirsiniz. Hepsine çok yakışıyor. Gül şerbetinin dışında, limon, portakal, çiçek, hindistan cevizi, nar vb. şerbetler de satılıyor. Biz güllü sütü evde de doya doya içebilmek için, 1,5 litrelik şişeden aldık. Fiyatı 5.50 TL idi. Bundan sonra gerekli olan tek şey, süt ve bir bardak...

Güllü Süt

1 su bardağı süt için, 2 yemek kaşığı gül şerbeti yeterli oluyor. Ama daha koyu ya da açık kıvam isterseniz, kendinize göre de ayarlayabilirsiniz. Soğuk süt ile yapılınca, çok daha lezzetli oluyor. Tadı, gül suyuna değil, gül reçeline daha çok benziyor ve tatlı olduğundan ayrıca şeker eklemeniz gerekmiyor.

Güllü Süt

Belki daha önce bu lezzeti bilmediğim için ihtiyacını hissetmediğimden midir bilmem ama, ben daha önce İstanbul'da hiç bir markette gül şerbetinin satıldığını görmemiştim. Sizin yaşadığınız şehirlerde satılıyor mu? Eğer satılıyorsa alıp denemenizi tavsiye ederim ya da yolunuz bir gün KKTC'ye düşerse, valizinize mutlaka 1 şişe de gül şerbeti atın. Bu lezzeti tanıdığınıza pişman olmayacaksınız.

Sevgiler.


50 yorum:

  1. İlk defa duydum güllü sütü. Ama tadını çok merak ettim su anda. Hiç bir markette görmedim ama eğer bulursam mutlaka denicem :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke ikram edebilseydim size. Bizde o gördüğünüz koca gül şerbeti şişeden var, herhalde bir 50 bardak ikram edebilirim :)

      Sevgiler...

      Sil
  2. Afiyet olsun.Ben yoğurda ve peynire bayılmama rağmen maalesef süt sevmeyenlerdenim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Güllü süt yapınca, sütten farklı tadı bambaşka oluyor, milkshake gibi. Belki bir gün denersiniz de beğenirsiniz, kim bilir :)
      Bu arada yoğurtla da güzel olabilir. Meyveli yoğurt gibi :) Bir deneyeyim bakayım beğenirsem size iletirim :))
      Sevgiler...

      Sil
  3. İçmedim ama bu güzel fotoğraflardan sonra kesinlikle içeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun şimdiden. Birgün denerseniz, bana yorumunuzu iletin olur mu, çok merak ediyorum, umarım beğenirsiniz.
      Sevgiler...

      Sil
  4. Nasil guzel gorunuyor... afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi de şahane değil mi? Pembiş pembiş...
      Teşekkür ederim...

      Sil
  5. Görüntüsü hakikaten de icmede yanında yat cinsinden. Daha önceden hiç icmedim ama merak ettim doğrusu. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevdim. Sonra araştırma yaptım biraz internetten. Daha önce İstanbul'daki market reyonlarında görmemiştim ama internetten "konsantre gül şurubu/şerbeti olarak satan çok varmış.
      Sevgiler...

      Sil
  6. Çok merak ettim! Eminim çok lezzetli bir şeydir!!! :) Burada acaba nerede var? Marketlerde hiç görmedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternette arattığımda, konsantre gül şurubu-şerbeti olarak birkaç firma buluyorum ama açıkçası Migros, Carrefour, Real vb. büyük marketlerde görmemiştim daha önce. İnternetten Rosense ve başka markaların satışları var. Benim aldığıma nazaran fiyatlarını daha pahalı buldum. Ama azar azar kullanıldığından bereketli, hemen bitmez zaten :)))

      Sil
  7. Gül şerbetini çok severim ama sütle aram pek yok . Değişik bir lezzet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül şerbeti gerçekten çok hoş, kokusuyla da tadıyla da insanı mest ediyor. Belki sütü içmenize vesile olur bu içecek.
      Kocaman Sevgiler...

      Sil
  8. İlk defa gördüm, marketlerde daha dikkatli bakayım var mı, memleketim güller diyarı Isparta gerçi :) Bilmeyince dikkatimi çekmedi, şerbeti :) Bulursam muhakkak deneyeceğim elbet ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo ne güzel Ispartalı olmanız. Birkaç kez gitmişliğim vardır, çok severim Isparta'yı. Ne güzel gül mamülleri vardır orada, daha bilmediğimiz. Gül reçelini de çok severim ben mesela, yaprakları geldiğinde ağzıma çok hoşuma gider. Deneyince umarım beğenirsiniz.
      Sevgiler.

      Sil
    2. Güllerin içinde olduğumda mıdır nedir, gül bahçelerimiz var, gül ve mamüllerini sevmiyorum.Reçelini falan hiç tatmadım ama taliplisi çok, sipariş veren de çok olmuştur. İstediğin bir şey olursa memlekete gittiğimde kargolarım ;) Sevgiler...

      Sil
    3. Sizin hem gözünüz hem gönlünüz doymuştur ondan :) Ben gülü çiçek olarak da severim, tatlı olarak da, gül suyunu da, biraz da Peygamberimizin en sevdiği diye mübarek görünür gözüme. Çok teşekkür ederim canım benim. Düşünmeniz bile çok nazikçe.
      Sevgiler..

      Sil
    4. Ne demek hanımefendi, isteğiniz olursa hemen ;) sevgiler...

      Sil
  9. Ne kadar güzelmiş. Ben de en kısa süre deneyeceğim. Teşekkürler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Hem görseli, hem kokusu, hem tadı mest eden bir lezzet... Umarım siz de deneyince beğenirsiniz.
      Kocaman Sevgiler...

      Sil
    2. mimlendinizz :) umarım zaman bulabilirsiniz, yazınızı okumayı isterim. Siz de sevgiyle kalın..

      Sil
    3. Ooo çok teşekkür ederim. Tabi ki en kısa sürede yazacağım inşallah.
      Sevgiler...

      Sil
  10. Ben içmedim ve ilk defa duyuyorum. Merak ettim şimdi. .rengi ne güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rengi zaten benim için en büyük albenisi... İlk gördüğümde kahvedeki amcaların elinde, ince belli bardaklarda pembiş pembiş çok hoşuma gitmişti :) İnşallah lezzetini de beğenirsiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  11. Merak ettim :)) görsel olarak harika... afiyet olsunn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Umarım siz de dener ve beğenirsiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  12. İlk defa duydum güllü sütü ama yolum düşerse kesinlikle denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekciğim,
      Yolun düşerse zaten gel buyur bize beklerim, ben ikram ederim doya doya sana ;)

      Sil
  13. Merhaba ben de sizi tanıdığıma memnun oldum ve takibe aldım bu arada güllü süt fikri harikaymış sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Çok naziksiniz, teşekkür ederim.
      Umarım bir gün denersiniz ve beğenirsiniz güllü sütü. Keşke ben ikram edebilseydim hatta.
      Sevgiler..

      Sil
  14. Hiç içmedim ve çok merak ettim tadını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgün Hanım,
      Keşke ikram edebilseydim size. Bir gün yolunuz düşerse Kıbrıs'a beklerim.
      Sevgiler..

      Sil
  15. Hello, Welcome to my blog Irene,
    Thank you so much for your compliment. Nice to see you in my blog. Visit again please.
    Bye..

    YanıtlaSil
  16. Çok hoşuma gitti..ama maalesef burada gül şerbeti yok, ben hiç görmedim doğrusu.
    Eğer bulursam kesinlikle denerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah denersiniz ve beğenirsiniz. İnternetten alışveriş yapıyorsanız, birkaç firma var üreten. Ya da birgün buyrun gelin Kıbrıs'a ben ikram ederim size :)
      Sevgiler...

      Sil
  17. vuu yorumlardan başımı kaldıramadım:)
    ilk defa duyuyorum gül şerbetini,merak ettim gül suyu özümü? gerçek gülsuyu mu? yada şekerle kaynatılmış gül mü?aklıma gelen soruları sansürsüz yazıverdim canım.kıbrısa giden biri olursa sipariş vereceğim merak ettim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığım şerbetin üzerinde ayrıntılı yazmıyor ama benim bildiğim kadarıyla, yapraklarıyla beraber su ve şeker eklenip süzülüyor diye biliyorum. Gül reçelinden daha sıvı, gül suyundan çok daha koyu kıvamı ve tadı. Ülkemizde de satan firmalar buldum, internetten satışlar mevcut. Buraya yolunuz düşerse de ne güzel olur, aynı markayı denersiniz.
      Sevgiler.

      Sil
  18. Gülle yapılan kremleri, reçelleri, güllacı ve gül kolonyasını sevemeyen biri olmama rağmen görüntüsü denesem mi acaba dedirtti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marge Ablam,
      Deneyin bence, belki de beğenirsiniz belli olmaz. Gül suyunu sevmeyip, reçelini seven, hiçbirini sevmeyip sadece çiçeği seven tanıdıklarım var. Belki sizde seversiniz :)
      Sevgiler.

      Sil
  19. Yanıtlar
    1. Rengi önce beni benden aldı. Sonra da lezzeti..

      Sil
  20. aaaa ilk defa duydum gullu sut ki gulun memleketi bi ispartali olarak. yani bizim orda recelinden kremine parfumune lokumuna hepsi vardir da , sayende gullu sutten de haberim olmus oldu sevgili blogcan, guzel gecsin gunun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sultan Hanım,
      KKTC de çok seviyorlar güllü sütü. Ben de sevdim buraya gelince, çok güzel oluyor. Rengi beni benden aldı zaten önce, sonra lezzeti. Ispartalı olduğunuzu bilmiyordum, çok güzel bir şehir, ne kadar güzel... İlk fırsatta denemenizi tavsiye ederim. İnşallah siz de beğenirsiniz..
      Çok teşekkür ederim, sizin için de herşey gönlünüzce olsun.Sevgiler.

      Sil
  21. adını ilk defa duydum ama tadını da çok merak ettim bir pembe sever olarak görüntü benden tam not aldı zaten :-)
    sizi takibe aldım. ilginizi çekerse sizi de bloğuma beklerim.
    sevgiler
    http://suichenn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanife Hanım,
      Değil mi rengi mest ediyor tadından önce. Umarım deneme imkanınız olursa, tadını da beğenirsiniz.
      Sevgiler..

      Sil
  22. Bir süt sevmez olarak sadece görüntüsü güzel . Onun süt olduğunuz düşününce bütün o pozitif düşünce siliniyor insanın aklından :) Ama fikir çok ilginç gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt sevmeyen için zor gerçekten. Ama pembiş pembiş ne güzel değil mi? Bir gün denersiniz ve belki de seversiniz, kim bilir ;)

      Sil
  23. İlginç. Bende yazının başında güllü süt olarak satılan bir ürün var zannettim. :)
    Meysunun gül şerbetini almıştım fakat süte karıştırmak hiç aklıma gelmemişti doğrusu. Zaten çok yoğun bir aroması yoktu. Süte karıştırılınca iyi bir netice olacağını sanmıyorum. Sizin markayı da buralarda bulamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki birgün yolunuz Kıbrıs'a düşer, hem misafirimiz olursunuz hem de gül şerbetinden almış olursunuz. Gerçekten hoş bir tadı ve kokusu var. Ve burada çok sevilen bir içecek.
      Kocaman sevgiler.

      Sil