Çikolatalı Dilim Pasta (Doyuran Pasta) |
Pastanelerde "Doyuran Pasta" adında yoğun çikolatalı, renkli kağıtlara sarılmış, dilimli pastacıklara hiç rastladınız mı? Küçüklüğümün hayallerini süsleyen pastalardı onlar. Bir o, dilimli çikolatalı pastacıkları severdim, bir de şeffaf plastik bardaklarda iki renkli puding kuplarını :)
Ailemden görüp öğrendiğim ve sürdürmeye özen gösterdiğim güzel bir geleneğimiz var: Misafirliğe giderken, kendi el emeğinizle hazırladığınız yiyecekleri götürmek. Bazı zamanlarda elbette olmuyor, hazır pasta, baklava vb. alıp gidiveriyoruz. Ama çoğunlukla, hele hele ilk kez yemeğe gideceğimiz bir evse, hemen bir şeyler hazırlamak için mutfakta buluyorum kendimi.
Geçen hafta bir arkadaşımızın evine ilk kez davetliydik. Zaman kısıtlıydı, hemen yapabileceğim, sunumu güzel, yapılışı pratik, tadı lezzetli bir tarife ihtiyacım vardı. Ben de Yalancı Doyuran Pasta yapmak üzere işe koyuldum. Yalancı diyorum çünkü gerçeği kek ile yapılıyor, benim tarifim ise petibör bisküvi ile... Biraz mozaik pastayı andırıyor aslında. Bu pastayı hazırlamak 5 dakika, donmasını beklemek ise 25 dakika. Yani son halini alması ve sunum için sadece yarım saate ihtiyacınız var. Yapımı ise şöyle:
Çikolatalı Dilim Pasta İçin Malzemeler:
1,5 paket petibör bisküvi (1 paket 175-200 gramdır)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı süt
Damla çikolata
İsteğe bağlı üzüm, ceviz, fındık vb.
Üzeri için 100 gr kuvertür (Bitter çikolata da olabilir)
Çikolatalı Dilim Pasta |
Çikolatalı Dilim Pasta |
Çikolatalı Dilim Pasta |
Çikolatalı Dilim Pasta |
Çikolatalı Dilim Pasta |
Çikolatalı Dilim Pasta (Doyuran Pasta) |
Çikolatalı Dilim Pasta (Doyuran Pasta) |
Çikolatalı dilim pastalar hazırlandıktan sonra artık derin dondurucuda değil, buzdolabının üst kısmında bekletilebilir.
Çikolatalı Dilim Pasta (Doyuran Pasta) |
Siz pastanelerdeki doyuran pastaları sever miydiniz?
Sevgiler.
Okurken bile canım istedi.Ellerinize sağlık, görüntüsü aynı dışarda satılanlar gibi olmuş.
YanıtlaSilAy keşke ikram edebilme şansım olsaydı size. Çok teşekkür ederim.
SilSevgiler.
çoook şirin blogun gerçekten de .tatlılarla açılış yaptık pastayla :) kilo aldırma bize amanin :) sevgiler <3<3<3
YanıtlaSilHoşgeldiniz :)
SilÇok teşekkür ederim, beğendiğinize çok sevindim. Yok yok almayız kilocuklar, herşeyden azcık azcık tamamdır ;)
Sevgiler.
Akşama ben de yapmayı düşünüyorum. Sizinki gibi güzel olur inşallah, elinize sağlık :)
YanıtlaSilİnşallah olur, çikolatayı, kakaolu tatlıları seviyorsanız, beğeneceğinize eminim. Elinize sağlık şimdiden.
SilSevgiler.
şahane görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Denemenizi tavsiye ederim. Hem çok pratik hem de ikram ettiğim misafirlerim, altını browni sandılar. Değişik oluyor bu şekilde sunumu yapılınca.
SilSevgiler.
yillardir yapmadim mozaik pasta , bak hatirlattin simdi bi ara cupcakelerden vakit bulursam bunu da denemek istiyorum. keske butun gun mutfakta olsam pasta tatlilarla ugrasssam, ellerine saglik
YanıtlaSilSultan Hanım,
SilÇok basit bir pasta. Benim tembellik yaptığım zamanlarda kurtarıcım oluyor. Keşke hep pastalarla uğraşma şansımız olsa, hatta hayalimdeki butik pastaneyi açabilsem diyorum ben de. Bakalım hayat bize ne gösterecek :)
Herşey gönlünüzce olsun.
bende pasta fabrikasında çalışıyorum hep pasta yapmaya niyetleniyorum sonrasında ise ya zaten şirkette yapılıyor ne uğraşıcam deyip yapmıyorum. Umarım en kısa sürede butik pastane hayalinizi gerçekleştirirsiniz :)
SilSevilay Hanım,
SilÇok şanslısınız. Ortamınızı görmek isterdim. Bense bir bankanın hazine biriminde çalışıyorum :) İşiniz bu olunca, her gün aynı şeyleri görünce, insanın evde yapmak istememesi çok normal. nasıl ki erkek aşçılara sorarlar evde yemek yapar mısınız diye, hayır derler. O nedenledir ki butik pastane hayalim. Fabrikalaşmadan, kişiye özel, zevkine...
Çok teşekkürler. Kısmetimizde ne varsa onu göreceğiz.
Sevgiler.
Çok güzel görünüyor.. Bisküvili pastalar çok lezzetli oluyor.. ben de yaparım sıklıkla... Bir de böyle deneyeceğim.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEvet. Hem pratik hem lezzetli oluyorlar. Deneyince inşallah beğenirsiniz. Teşekkürler.
SilSevgiler.
çok şanslı olduğumu düşünüyordum ilk başlarda ama işe başladıktan 6 ay sonra 8 kilo aldığımı farkedince pek de öyle olmadığımı gördüm :) Çılgınca her ürünün tadına bakma isteğim 8 kilo olarak döndü bana :) ve hala verebilmiş değilim o kiloları :) Biraz geç olsa da artık görünce canım istemiyor :)
YanıtlaSilButik pastacılığın zevki apayrı umarım bu hayalinizi gerçekleştirmeniz için nice nice kapılar açılır
Ben o açıdan düşünmemiştim, doğru söylüyorsunuz. Aynı durumda ben de olurdum heralde, 1 sene İsmek'in pastacılık kursuna gittim, yapmaya gittiğim halde, iyi de yemişim :)) Kilo verilir istenince, siz sağlıklı olun da..
Silİnşallah Allah hepimizin gönlüne göre versin. Amin.
Sevgiler.
Çok lezzetlidir diye düşümüyorum.Kahveyle de güzel dider..Ellerine ağlık:)
YanıtlaSilHoşgeldiniz,
SilÇok yakışır kahveyle. Deneyin mutlaka afiyet olsun ;)
Sevgiler.
Iade-i ziyarete geldim. Yorumun için teşekkür ederim , takibimdesin.
YanıtlaSilHoşgeldin canım,
SilNe iyi ettin.
Sevgiler.
ayyy böle güzel şey mi götürülürmüş misafirliğeeeee :)
YanıtlaSilİyi oluyor, seviniyor onlarda "Ah pek uğraşmış, özenmiş de bize getirmiş diye" :)
Silİyi taktik bak deep, sen de bizim yağuşuklu görücü damada hazırla, yesin çocuk :)
:)
Silçok lezzetli görünüyorr:)
YanıtlaSilblogunuz çok güzel olmus.
başarılar
Hoşgeldiniz,
SilÇok teşekkür ederim. Umarım tarifi siz de beğenirsiniz.
Sevgiler...
Bana da misafirliğe gelmek ister misin? :)
YanıtlaSilÇikolatalı tariflere bayılırım..
Benim de bir bloğum var bana da beklerim :)
Hoşgeldiniz,
SilTabi ki geldim bile.
Kocaman sevgiler.
Portakallı tarçınlı kel tarifine ihtiyacım var:)
YanıtlaSilBen keklerin içi püşmeyince çok gıcık oluyorum. Bunun bir püf noktası var mı bir de?
Teşekkür ederim:)
Daha yeni portakallı kek yapmıştım. Üstüne denk geldi, hemen paylaşmaya çalışayım, denemek istersiniz belki.
SilÖzellikle dikdörtgen kalıplarda yaşıyordum ben o sorunu. Şöyle bir çözüm buldum ben. Mesela 180 derecede pişiriyorsunuz keki, ilk 20-30 dk zaten fırının kapağı açılmaz. 30 dk dan sonra eğer üstü iyice pişmişse, bir kürdan alıp içini kontrol ediyorum. Kürdana sıvı bulaşıyorsa, içi daha pişmemiştir. Ama dışı pişti, sertleşmemesi gerek ne yapacağız? Fırını 150 C dereceye düşürüyorum. Bir 15 dakika daha pişiriyorum. Tekrar kontrol ediyorum. Pişmediyse pişene kadar bu şekilde düşük ısıda bekletiyorum.
Kocaman sevgiler.