/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

24 Aralık 2014 Çarşamba

2 Pratik Kedidili Pasta Tarifini Denediniz mi?

Kedidili Pasta
Kedidili bisküviler mutfağımın köşesinde acil durumlar için hep durur. Zaman zaman adeta petibör bisküvinin kurtarıcılığını sağlar bana. Kedidili bisküvi ile akla ilk gelen tiramisu yapmak olsa da, evimizde kedidili pastalar da bayılarak yeniliyor :) Pandispanyalı pastalara nazaran çok pratik, bir o kadar da güzel sunum çıkıyor ortaya. Bu tarifi herkes öğrensin, sevdiklerine güzel pastalar yapsın diye de sizinle paylaşmak istiyorum. Mutlaka deneyin asla pişman olmayacaksınız.



Kedidili bisküvi birçok markette kolaylıkla bulunabiliyor. Ben BİM'den yaklaşık 2,60TL'ye aldım. Bir paket, 20 cm lik kalıba tam geliyor. Daha büyük bir kalıpta yapmak isterseniz, 2 paket kullanmanız gerekecektir.


Kedi dili bisküvi

Gelelim pratik tarifimize:

Malzemeler:

1 Paket Kedidili bisküvi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin/tereyağ
1 paket vanilya

Pastanın içi ve üzeri için,
Muz, çilek, vişne (isteğinize göre meyve)
İsteğe bağlı damla çikolata

Islatmak için,

Şekerli su ya da meyve suyu (Kedidilinin rengini değiştirmemesi için vişne suyu kullanmayalım)


Krema hazırlanır

Un, nişasta,şeker, süt tencereye alınarak koyulaşıncaya kadar çırparak pişirilir. Kabarcıklar çıkartmaya başladığında, margarin ve vanilya eklenerek 1 dakika daha çırpmaya devam edilir ve altı kapatılarak hafif ılımaya bırakılır. Bu esnada ara ara çırpma teliyle karıştırıyorum ki kabuk tutmasın ve hafif krema kıvamı alsın. Kedidili bisküvilerin arasından kremanın akmaması ve çok sıvı bir krema olmaması için, koyu bir krema hazırlıyoruz.


Kedi dili bisküviler, kalıbınızın yüksekliğine göre, altı düzlenecek şekilde kesilir.


Düz kısımları alta gelecek şekilde kalıba resimdeki gibi dizilir. Ben 20 cmlik kelepçeli kalıp kullandım. Kalan parçalar alt tabana sıralanır ve ilk kat bisküvi dizilir.


Alt kattaki bisküviler meyve suyu ile hafif ıslatılır. Ben şeftali suyu kullandım.


Islatılmış bisküvilerin üstüne ilk kat krema sürülür ve üzerine muz dizilir.



Muzun üzerine tekrar krema sürülür, 2. kat kedidili büsküvi parçaları sıralanır.


İkinci kat kedidili bisküviler de meyve suyu ile ıslatılarak üzerine meyve ya da damla çikolata  dizilir,üzerileri kremanın kalanı ile kaplanarak düzlenir.




Kremanın üstü meyveler ile süslenir. Kalıbı ile birlikte birkaç saat buzdolabında dinlendirilir. Sunum yapılmadan önce kelepçeli kalıp çıkartılır ve kurdele ile süslenir.





Afiyet olsun ;)

2 yorum:

  1. Ya size komşu olayım mi? Lütfen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen ol, keşke öyle bir imkan olsaydı, ne güzel olurdu :(

      Sil