Pomelo, ülkemizdeki tanınan ismiyle "Şadok", Kıbrıslı'ların deyimiyle "Kız Memesi"... Birçok ismi var bu meyvenin ve henüz hakettiği kadar tanınmadığı kanaatindeyim. Asıl memleketi Tayland ve Çin, ancak artık Akdeniz sahillerimizde ve KKTC'de de yetişiyor. Pomelo, portakal ile karşılaştırdığımızda oldukça büyük, kocaman bir meyve :)
Oldukça kalın bir kabuğa sahip, portakal gibi üst bölümünü yuvarlak kesip, dışına çizikler atarak kesmeye başlıyoruz.
Ah o kabuklarla ne güzel reçel yapılır dediğinizi duyar gibiyim :) O nedenle ben de kabuklarını güzelce kesip reçel yapmak üzere ayırdım...
Kabuklarını soyduğumuz meyveyi, tıpkı portakal gibi dilimlere bölüyoruz. Ancak dışındaki beyaz bölümü ile yenirse acılık veriyor. Dolayısıyla resimdeki ayıklanmış hali gibi, dışındaki lifi çıkarmanızı öneririm. Sonrasında kalan kısmı greyfurt ile portakal arası, greyfurttan daha tatlı. Yemesi oldukça keyifli ve lezzetli, ayıklaması biraz emek istesede, sonucuna değiyor...
Herkese Afiyet Olsun...
Bu güzel bilgilendirme için teşekkürler..
YanıtlaSilRica ederim. Sayfama olan ilginiz için ben de teşekkür ederim.
Sil