/* Blog Hocam İletişim Sayfası */ .contact-form-widget { width: 500px; max-width: 100%; margin: 0 auto; padding: 10px; background: #E6E7E8; color: #000; border: 1px solid #656E75; box-shadow: 0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.25); border-radius: 10px; } .contact-form-name, .contact-form-email, .contact-form-email-message { width: 100%; max-width: 100%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit { border-color: #656E75; background: #E6E7E8; color: #000; width: 20%; max-width: 20%; margin-bottom: 10px; } .contact-form-button-submit:hover{ background: #679EC9; color: #ffffff; border: 1px solid #FAFAFA; } /* Blog Hocam İletişim Sayfası */

27 Temmuz 2016 Çarşamba

46 Evde Doğal ve Pratik Yoğurt Yapımı

Evde Doğal Ve Pratik Yoğurt Yapımı
Uzmanlar her fırsatta, yoğurdumuzu hazır almak yerine kendimiz mayalamanın çok daha iyi olduğunu söylüyorlar.  Dolapta günlerce ekşimeyen, katkı maddeli yoğurtların vücudumuza pek de faydası yokmuş. Hal böyle olunca, uzun zamandır acaba ben de kendi yoğurdumu mayalayabilir miyim, tutturabilir miyim diye düşünüyordum. Sonra yoğurt makinelerini keşfettim. Özellikle bebekleri ek gıdaya geçen annelerin tercih ettiği, tasarımları şirin mi şirin makineler... Bir tanesini beğendim, fiyatı da makuldü.  Ama okuduğum kullanıcı yorumlarından vardığım sonuç, yaptıkları şey aslında sütün mayalanma ılıklığının korunmasından başka birşey değildi. Yine sütü kendiniz ılıtıyorsunuz, kaplarına aktarıyorsunuz, mayalamayı yapıyorsunuz. Sadece üzerini örtmüyorsunuz, kapağını kapatıp 6-8 saat boyunca ılık kalmasını sağlamak için voltajı düşük de olsa elektrik harcıyorsunuz. Sonucunda da genel olarak ufak ufak kaplarda ya da tek bir kapta yoğurdunuz oluyor. Hem 6-8 saat bekleyip, bana göre az miktarda yoğurda sahip olma, hem fazladan elektrik harcama, hem de normalde herhangi bir kaba mayalarken kullanacağım aşamaların hepsini yapacak olmam nedeniyle, yoğurt makinelerine de aklım yatmadı. Ama tezgah üstünde görsel olarak çok şık durduklarını da söylemeliyim :)
              

1 Temmuz 2016 Cuma

44 Kıbrıs'ta Tatil Alternatifi- Bungalovlar

Bungalov
Kıbrıs'ta tatile geldiğinizde, konaklama olarak birçok alternatif var. En popüler olanı, lüks casinolu otellerde, herşey dahil sistemli konaklama. Bunun dışında daha makul fiyatlarda, pansiyonlarda ve 2-3 yıldızlı otellerde de kalmak mümkün. Diğer bir alternatif ise bungalovlar. Bungalovlar, yani genellikle tek katlı 1 yada 2 odalı, elektrik, su tesisatları döşenmiş, alçak evler. Bungalov kelimesi de "Bangladeş stili"nden geliyor zaten.

Ülkemizde özellikle Antalya, Olimpos ve civarında bungalovlar yaygın olarak hizmete sunulmuş. Yalnız buradaki evler çoğunlukla ahşaptan yapılmış. Kıbrıs'ta ise mimari daha çok beton ağırlıklı.

Karpaz

Bu hafta sonu, eşimle bir doğa ve spor içerikli etkinliğe katılmak üzere, Kıbrıs'ın haritadaki en ucu, Karpaz'a gittik. Hem doğa yürüyüşü, hem deniz, hem kumsal, hem bisiklet sürüşleri, doğa içinde konaklayıp, kahvaltı ve akşam yemeklerimizi de yiyebileceğimiz bir güzel etkinlik. 1 gece 2 gün konaklayacağımız bu yer, ufak bir tatil köyü görünümündeydi. Büyük bir arazi içerisinde, plajı, ormanlık alanı, bungalovları, açık hava restoranı, yürüyüş parkurları...